posušje

Nagrađeni najbolji radovi, otvorena izložba slika

05.08.2017.
u 08:00

U prebogatom programu “Posuškog lita 2017” održana je već tradicionala Večer ikavice u organizaciji HKD Napredak, podružnica Posušje- Večer je održana na prelijepom prostoru ispred stare škole na Trgu hrvatskih branitelja.
Organizator ove zanimljive večeri, kao i prošle dvije godine raspisao je natječaj za radove na ikavici s ciljem očuvanja i njegovanja izvornog zapadno-hercegovačkog jezičnog izričaja. Razlog je s ciljem „zaštite“ ikavice jer se već gubi i zaboravlja pred najezdom tuđica, posebno anglizama. Na početku večeri skup je pozdravio predsjednik HKD Napredak - Podružnice Posušje, prof. Ljubo Begić.

Naglasio je kako je ovo prilika za njegovanje tradicije i ljubavi prema zavičajnom govoru i običajima na hrvatskom jeziku i književnosti uopće. Natječaj je bio raspisan nešto ranije, u svibnju 2017. kako bi se uključili mlađi pisci iz osnovne i srednje škole. Pristigla su četiri njihova rada, a predsjednica Povjerenstva Radica Leko zbog privatnih obveza nije bila u mogućnosti doći na večer pa je izviješće pročitala književnica Miljenka Koštro.

Nagrađeni radovi

Na ovoj večeri nagrađeni su slijedeći radova: „Zavelime“- Ivan Polić, „Tamo odaklen san“ – Andrej Bešlić, „Tebi moja zemljo“ – Sanja Đerek, „Pisma Viru“ – Josip Polić, „Neka živi“ – Marija Đerek, „Mandine sikirancije“ – Miljenka Koštro, „Antišini jadi“ – Željka Galić, „Valjen Isus i zbogom“ – Marina Alerić Bebić.

Brojna publika je uživala dok su nagrađeni čitali svoje uratke s puno emocija te ih je znala nagraditi pljeskom. Profesor Ljubo Begić je autorima uručio vrijedne nagrade u knjigama i zahvalnice za sudjelovanje na Večeri ikavice u sklopu “Posuškog lita17 ”.U drugom dijelu programa ove veoma zanimljive večeri otvorena je izložba slika polaznika posuških likovnih radionica u holu posuške kinodvorane na ulazu u kamenu posušku ljepoticu.. Cjelovečernji program je vodila je novinarka Radio Posušja Marija Svi su na kraju prokomentirali kako Posušje ima nadarene mlade koji su sve više kreatori dijela programa bogatog i nadaleko poznatog „Posuškog lita“..   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije