diplome i novčane nagrade

Nagrađeno 60 najboljih učenika iz Federacije BiH

Foto: Fena
1/3
14.12.2021.
u 18:31

Nagrađeni su po tri osnovca i po tri srednjoškolca iz svih deset županija. Njih su za ova priznanja predložila resorna županijska ministarstva.

Federalno ministarstvo obrazovanja, slijedeći petnaestogodišnju tradiciju, dodijelilo je diplome i novčane nagrade za 60 najboljih učenika iz Federacije Bosne i Hercegovine.

Nagrađeni su po tri osnovca i po tri srednjoškolca iz svih deset županija. Njih su za ova priznanja predložila resorna županijska ministarstva.

Uz plakete, osnovci su dobili po 550 KM, a učenici srednjih škola po 650 KM.

Nagrade im je uručio federalni premijer Fadil Novalić na ceremoniji održanoj u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu.

Premijer i dužnosnici Ministarstva naglasili su pritom snagu znanja kao istinskog razvojnog osobnog i društvenog resursa, čestitali ovim mladim ljudima, njihovim roditeljima i starateljima, nastavnom osoblju i upravama škola.

Priznanja je dobilo i 57 škola čiji je udio u uspjehu nagrađenih učenika nesumnjiv ne samo kad je riječ o redovnoj nastavi nego  i o mnogobrojnim natjecanjima učenika u raznim oblastima i na različitim razinama - bosanskohercegovačkom, balkanskom, međunarodnom.

Novalić je poručio nagrađenima da je znanje nešto što im nikada nitko ne može oduzeti. Znati stjecati zanje i prenositi ga drugima, jedna je od najvećih sposobnosti, rekao je također.

- Volio bih da vaše znanje bude od koristi našoj cjelokupnoj zajednici – poručio je premijer i napomenuo da su prilikom donošenja odluka o tome koji pojedinci će biti nagrađeni, u obzir uzimane i njihove socijalne kvalitete, kreativnost, humanost, sposobnost kritičkog razmišljanja, dakle, vrline koje krase dobrog čovjeka, kako je naveo.

Premijer je uime Federalne vlade čestitao mladim ljudima, njihovim roditeljima i starateljima te upravnom i nastavnom osoblju škola.

Pomoćnica u Federalnom ministarstvu obrazovanja Nadija Bandić također se obratila dobitnicima i naglasila kako se današnjim događajem revitalizira, vraća sjaj nekadašnoj manifestaciji “Znanjem u budućnost”.

- Manifestaciju posvećujemo duhovnim vitezovima našeg društva – vama, najboljim učenicama i učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH i vašim nastavnicima koji su spoznali suštinu izreke da 'um nije posuda koju treba napuniti nego vatra koju treba zapaliti' - rekla je između ostalog Bandić i dodala kako znanje treba postaviti na pijedestal društva, što je put kojem će Federalno ministarstvo obrazovanja biti poticaj jer je obrazovanje jedina razvojna snaga.

Nakon što je navela dosadašnje učinke i poticaje Ministarstva, Bandić je kazala kako je uveden program podrške školskim sekcijama i klubovima za razvoj talenata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?