INCIDENT

Naguravanje i zamalo tučnjava u NSRS, a sve zbog pokretne bolnice

Fena
01.06.2020.
u 21:23

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) večeras je nakratko prekinuta nakon što je došlo do naguravanja zastupnika Nedeljka Ćorića iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Tomice Stojanovića iz Srpske demokratske stranke (SDS).

Svemu je prethodio verbalni sukob, tijekom burne rasprave o „Rezoluciji o poštivanju žrtava fašističkog režima i pokreta", koju je 20. svibnja usvojio Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon rasprave zastupnika SDS-a Nebojše Vukanovića, koji je spomenuo nabavku pokretne bolnice, od koje se na kraju odustalo, Ćorić je na pitanje što je bilo s nabavkom, rekao kako to treba pitati Stojanovića, koji je na to burno reagirao.

Intervencijom drugih zastupnika spriječen je fizički kontakt.

Oba zastupnika su dobili opomenu, a Ćorić se ispričao jer je prekršio skupštinski poslovnik, dobacujući sa zastupničkog mjesta.

Tomica Stojanović je, obražlažući što se dogodilo, rekao kako je prozvan, iako ni po čemu nije bio umiješan u slučaj pokretna bolnica u RS-u.

I on je izrazio žaljenje što je, kaže, postupio "kako je postupio".

Sjednica je nakon tog incidenta nastavljena redovitom raspravom o Rezoluciji o poštivanju žrtava fašističkih režima i pokreta, koju je usvojio Zastupnički dom Parlamentrane skupštine BiH na sjednici 20. svibnja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije