Livno

Najavljena sanacija deponija starih guma na Krug planini kod Livna

05.02.2019.
u 18:57

Planinarsko ekološko društvo "Borova glava" i Šumarija Livno sanirat će deponij starih guma na području Krug planine, podno Cincara.

Na spomenutoj lokaciji, na oko četiri kilometra udaljenosti od Livna, proteklih 15 godina nekontrolirano su odlagane velike količine starih automobilskih guma čiji se negativni utjecaj odražava na kvalitetu zraka i vode rijeke Bistrice.

Projektom je predviđeno da gume odveze i reciklira privatna tvrtka s područja središnje Bosne. Nakon uklanjanja starih guma sanirat će se teren, provesti zaštitne mjere deratizacije i dezinfekcije područja, a bit će postavljena ograda i videonadzor područja.

U sadašnjem obliku i načinu zbrinjavanja otpada, predmetno odlagalište ne zadovoljava uvjete za sanitarno zbrinjavanje otpada propisane regulativama Europske unije. Nakon završetka sanacije i zatvaranja odlagališta, doći do znatnog smanjenja negativnih utjecaja na okoliš što ih je odlagalište otpada imalo dugi niz godina, navode iz Planinarsko ekološkog društva "Borova glava".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?