MIGRANTSKA KRIZA

Najavljuje se uvođenje policijskog sata i izvanredno stanje u USŽ

08.06.2019.
u 16:28

Komesar MUP-a Unsko-sanske županije Mujo Koričić rekao je za Avaz da će, ako se nastavi ovakav odnos prema migrantskoj krizi, predložiti proglašenje izvanrednog stanja. To, dodaje on, podrazumijeva niz mjera i radnji, između ostalog i policijski sat!  

- Onda mi utvrđujemo pravila ponašanja na području županije, sve rizike i sve što ide u skladu s izvanrednim stanjem – kazao je Koričić.

- Ogorčen sam odnosom prema ovoj županiji. Doživljavaju nas kao graničare, kao da nismo sastavni dio BiH! Uprava policije može odgovoriti na sve izazove, ali očekivao sam, u najmanju ruku, da će se problemu ozbiljno pristupiti. Toplije vrijeme donijelo je novi, brojniji val migranata - kaže Koričić. Pojašnjava kako ima stotinu propusta.

Prema njegovim riječima migrantska je kriza postala samo problem USŽ i ove Uprave policije. Ističe i da je porazno što na državnoj razini ne postoji strategija za upravljanje migrantskom krizom.

Koričić je otkrio da iz Granične policije nemaju podatke o readmisiji ilegalnih migranata.

- Nikad nam to nije dostavljeno, njih treba pitati zašto ti podaci nisu transparentni – kaže Koričić.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?