izliječite se

Najbolji kućni pripravci za borbu protiv prehlade i gripe

Pixabay
21.01.2018.
u 10:40

Brojni tretmani i pripravci koje možete napraviti kod kuće jednako su učinkoviti kao tablete i lijekovi koje kupujete u ljekarni. A prirodniji su, bolji i zdraviji. Osim hrane koja je bogata nutrijentima, a iznimno potrebna organizmu pogotovo tijekom zime, sada je pravo vrijeme da tijelo opskrbite vitaminima i mineralima. Zena.ba donosi popis kako i kojim pripravcima najbolje liječiti prehladu i gripu, a neke od njih možete konzumirati i za prevenciju.

Čaj od đumbira

Prednosti đumbira su mnoge, a između ostalog pomaže u liječenju prehlade i kašlja. Ubrzava proces oporavka, a u kombinaciji s limunom i medom dobitna je kombinacija kojom se može pobijediti bolest i vratiti imunitet tijelu.

Cimet, limun i med

Ovaj pripravak možete napraviti vrlo jednostavno: zagrijte vodu, u nju iscijedite sok od limuna i stavite malo cimeta. Kada voda ne bude vruća, dodajte med, promiješajte i popijte. 

Mlaka voda na prazan želudac

Navika koju bi svatko od nas morao imati. Svako jutro popijte čašu mlake vode na prazan želudac jer to pomaže u borbi i preventivi protiv prehlade, kašlja i raznih upala. Pomoći će smanjiti upalu u grlu te nadoknaditi tekućinu u tijelu.

Mlijeko i kurkuma

O dobrobiti zlatnog mlijeka već smo pisali. Kurkuma je iznimno važan antioksidans koji pomaže u liječenju brojnih znanstvenih problema. Pomiješana s toplim mlijekom odličan je napitak koji će pomoći u borbi protiv prehlade i kašlja. Popijte šalicu zlatnog mlijeka navečer prije spavanja.

Med i rakija

Poznato je da rakija povećava razinu temperature tijela, a samo jedna žličica rakije pomiješana s malo meda pomoći će u borbi protiv prehlade i gripe (naravno, rakiju ne uzimati ako istovremeno uzimate bilo kakve lijekove).

Đumbir i sol

Izrežite đumbir na male komadiće i na njega stavite sol te ih žvačite koliko možete.

Češnjak

Namirnica koja ima iznimna ljekovita svojstva i zato ga uvrstite u svoju svakodnevnu prehranu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?