Legenda filmske industrije

Najcool glumac svih vremena slavi 90. rođendan, ni ne pomišlja na mirovinu

31.05.2020.
u 12:46

Legenda spaghetti vesterna i američkog filma, Clint Eastwood, slavi u nedjelju 90. rođendan, no vjeran svome imidžu čvrstog muškarca taj glumac i redatelj ne pomišlja na mirovinu.

 

Zvijezda nagrađena Oskarima koja je snimila devet filmova u deset zadnjih godina želi raditi filmove dok god bude mogao.

O rođendanskoj proslavi svoga oca 34-godišnji Clintov sin Scott kaže: "Bit ćemo u krugu obitelji, vrlo, vrlo tiho" i dodaje "bit će naravno, torta. Njemu se to vjerojatno neće svidjeti".

Rođen 1930., Clint Eastwood je snimio pedesetak filmova u svojoj dugoj karijeri koju je počeo manjim ulogama 50-ih godina. 

Šezdesetih godina proslavio se ulogom u trilogiji vesterna koju je režirao Sergio Leone i njima je stekao svjetsku slavu, iako su filmovi bili propitivani zbog nasilja.

Nekoliko godina poslije Eastwoodu su prilijepili etiketu fašizma zbog uloge policajca pravednika u filmu Prljavi Harry, pa zatim za film Američki snajper iz 2014.  

Oskara je osvojio na najbolju režiju i najbolji film Nepomirljivi 1993. te za Djevojku od milijun dolara 2005.

Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu dobio je cjelokupno djelo.

Prije dvije godine proglašen je i najcool glumcem svih vremena, barem sudeći prema anketi portala Ranker.

Početkom godine, Eastwood je u intervjuu za britanski kanal ITV rekao da se nastavlja razvijati jer voli raditi filmove.

U drugim intervjuima sineast je rekao da ne razumije redatelje kao što su Billy Wilder i Frank Capra koji su prerano završili karijeru i obznanio da planira snimati koliko god dugo bude mogao raditi i dok bude zanimljivih projekata.

Eastwood je najavio da ide u mirovinu kao glumac nakon uloge 2008. u filmu Gran Torino, no obećanje je porekao pa je opet zaigrao u filmovima, primjerice 2018. u filmu Mula.

Bivši gradonačelnik gradića Carmel u Kaliforniji  je i politički angažiran. Podržavao je milijardera Michaela Bloomberga koji je želio steći nominaciju za demokratskog kandidata na predsjedničkim izborima 2020.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?