Nakon nekoliko manjih potresa stanovništvo u strahu

Najjači potresi mogući u zoni Banje Luke i južne Hercegovine

24.09.2016.
u 07:00

Preksinoć je Kupres pogodio potres od 2,8 stupnjeva prema Richteru. Jučer ujutro u redakciju se javilo nekoliko osoba iz zapadne Hercegovine raspitujući se o potresu koji su osjetili malo prije 8 sati ujutro. U vremenu brojnih katastrofa, strahuje se od svega, pa i od potresa. Snježana Cvijić-Amulić, načelnica Odjela za opservatorsku seizmologiju u Hidrometeorološkom zavodu RS-a, za Večernji list govori kako potres nema granice i iznosi detalje vezane za posljednje, ali i moguće buduće potrese.

Bliži se obljetnica Banje Luke

- Potresi u Hercegovini koje spominjete sasvim su normalna pojava i oni nisu ozbiljnije jakosti da mogu izazvati štetu. Koliko mi ovdje vidimo, nikakve pojačane seizmičke aktivnosti nema. Seizmička energija mora se nekako oslobađati, a to se oslobađa otprilike na mjestima gdje postoji najmanji otpor. Ovo sve što se događalo nije alarmantno ni strašno. To je svakodnevna pojava, ističe. S obzirom da je jedna od najboljih stručnjakinja u BiH kad je seizmologija u pitanju, ono što ona kaže treba shvatiti ozbiljno. Tako je kazala i kako su zone s najvišim seizmičkim aktivnostima u BiH banjolučka zona i zona južne Hercegovine. Tu se i mogu očekivati najjači potresi. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije