aplikacija

Najjeftinije gorivo moći ćete otkriti na mobitelu

21.05.2019.
u 13:45

Federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović najavio je da će Ministarstvo u korist građana na tržištu prometa naftnih prerađevina uskoro ponuditi mobilnu aplikaciju o cijenama goriva na svim benzinskim crpkama.

Bolje i turistima

– Moći će se koristiti na svim mobilnim aparatima te će se korisnici u bilo koje doba dana moći informirati o najpovoljnijim cijenama goriva. Dakle, bit će prikazane cijene od najnižih do najviših – rekao je ministar Vujanović.

Ministar objašnjava da će svaki vozač preko aplikacije, odnosno navigacijskoga sustava, biti upoznat gdje natočiti gorivo po najpovoljnijim uvjetima, odnosno moći pratiti kretanje cijena na benzinskim crpkama i usporediti ih.

– Uvjeren sam kako će ova aplikacija pospješiti i kvalitetu turističke ponude jer će utjecati na to da turisti lakše planiraju destinacije koje će posjetiti na području Federacije BiH – istaknuo je Vujanović.

Govoreći o maloprodajnim cijenama naftnih prerađevina, kaže kako se raspon kretao od 20 do 30 feninga.

– Ako gledamo prosjek da je jedan rezervoar u automobilu oko 50 litara, dolazimo do ušteda od 10 do 15 konvertibilnih maraka. Građani će tako zadržati kupovne navike u pogledu racionalizacije jer će točno znati lokaciju benzinske crpke s najpovoljnijim cijenama. Mislim da je svakom građaninu u današnje vrijeme stalo da uštedi 10 KM – naglasio je Vujanović.

Uz dodatno povećanje prava i zaštite potrošača te pružanje nove usluge vozačima, Federalno ministarstvo trgovine želi potaknuti i tržišnu utakmicu među trgovcima motornim gorivima.

Distributeri sve prate

– Aplikacija koja bi ove godine trebala biti u optjecaju, predstavljat će tržišnu utakmicu među ponuđivačima naftnih prerađevina. Oni će cijenu moći najaviti kada god požele. Distributeri nafte i naftnih prerađevina konstantno prate kretanja cijena nafte na svjetskom tržištu i korigiraju cijene čim dođe do promjena cijena ovog energenta – dodao je ministar Vujanović.

Za trgovce aplikacija to će značiti da će oni koji budu imali znatno više cijene od drugih, riskirati gubitak tržišta i obrnuto - oni s povoljnim cijenama mogu očekivati veći tržišni uspjeh. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?