Za 45 minuta

Najukusniji banana-kruh po receptu blogerice Domaćice Sanje koji je gotov za čas, a dugo ostaje sočan

09.09.2020.
u 09:59

Sanja Mijac jedna je od omiljenih domaćih food blogerica zbog ukusnih jela iza kojeg stoje jednostavni i jasni recepti, a sad je pravo vrijeme za njihovo isprobavanje, piše Diva.hr. 

I smeđe, prezrele banane koje nitko ne voli mogu savršeno poslužiti - zapravo, one su ključan sastojak u banana-kruhu, kolaču koji je gotov za manje od 45 minuta, a u njemu će uživati svi ukućani. Mi smo recept potražili kod Sanje Mijacfood blogerice koja se krije iza Instagram-profila i bloga Domaćica Sanja. Svi recepti koje smo isprobali uvijek bi ispali preukusni, a sa Sanjinim je uputama uživa ćete u kuhanju i pečenju slastica jer su upute precizne, jasne i jednostavne. 

Banana-kruh jedan je od onih kolača koje možete ukrasiti po volji, primjerice kokos, nasjeckanu čokoladu, orahe... Sve ovisi o tome što volite, ali i o dostupnim namirnicama.

Sastojci:

  • 3 zrele banane
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 50 g maslaca ili 50 ml ulja možete staviti i margarin
  • 1.5 šalica mekog brašna
  • 1 šalica šećera
  • 1 žličica praška za pecivo ili sode bikarbone
  • po želji kokos čokolada, orasi, bademi, lješnjaci...

Priprema:

  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.

  2. U posudi izdrobite banane, dodajte im umućeno jaje, prstohvat soli i skroz otopljeni maslac. Sve zajedno dobro izmiješajte.

  3. Zatim u to dodajte brašno, šećer i sodu bikarbonu. Ponovno sve zajedno dobro izmiješajte pjenjačom.

  4. Po želji sada dodajte šaku kokosa, čokolade po želji, šaku oraha, lješnjaka, badema, grožđica, ostalog suhog voća, kakaa...

  5. Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje, smjesu izlijte u tepsiju, malo poravnajte i stavite peći oko 40 minuta. Probajte sa čačkalicom kada je gotov, čačkalica bi trebala van izaći suha. Normalno je da kolač potamni, neće izgoriti, ne brinite. Ja sam pekla u tepsiji srednjeg promjera, onoj starinskoj bakinoj, ona je 17*29 cm. Pa se držite tih nekih okvira.

  6. Kolač čuvajte u plastičnoj posudi da ostane svjež i nekoliko dana.

Napomena:

  • Šalica je od 2 dcl.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?