jednostavno, a ukusno

Najukusniji kolač od pudinga i jagoda koji budi uspomene na djetinjstvo

07.05.2024.
u 20:10

Pahuljasti biskvit s finom kremom od pudinga i svježim jagodama - ovo su sastojci za vjerojatno najbolji kolač od jagoda ikada.

Ovaj kolač možeš peći u limu ili u kalupu za tortu – odluči sama! Bit će ukusan u svakom slučaju…

Sastojci 

 

Za tijesto: 

• 3 jaja

• 150 g otopljenog maslaca

• 150 g brašna

• 150 g šećera

• 1 vanilin šećer

• 1 žličica praška za pecivo

 

Za kremu od pudinga i preljev:

• 500 ml mlijeka

• 1 paket praška za puding od vanilije

• 2 žlice šećera

• 500 g svježih jagoda

• 1 pakiranje prozirne glazure za kolače

 

Priprema

1. Pjenasto umuti jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i prosij u smjesu od jaja. Sve dobro promiješaj. Na kraju umiješaj otopljeni maslac i izlij tijesto u dobro namašćeni kalup. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 minuta dok ne porumeni, piše miss7.24sata.hr.

2. Kad se biskvit ohladi, izvadi ga iz kalupa, stavi na pladanj i oko toga stavi obruč za tortu. 

3. Sada je vrijeme da napraviš puding: skuhaj ga s mlijekom i šećerom prema uputama na pakiranju – neka vrije dvije minute pa ga izlij na biskvit u obruč za tortu. Ostavi da se hladi nekoliko minuta. Za to vrijeme možeš oprati i očistiti jagode te ih narezati na komadiće. 

4. Zatim rasporedi jagode po kremi od pudinga. Ostavi kolač da se malo ohladi. Na kraju skuhaj glazuru od šećera i vode prema uputama na pakiranju i žlicom rasporedi glazuru po jagodama. Kolač stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?