Božo Ljubić

Najveći rizik za BiH je pokušaj zadržavanja statusa quo

Božo Ljubić
06.11.2017.
u 15:08

Izbori u BiH bez promjene Izbornog zakona sukladno odluci Ustavnog suda ne bi imali smisla budući da bez promjena nema implementacije izbornih rezultata, a samim tim ni ustroja niza institucija, upozorio je danas predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog Narodnog Sabora BiH Božo Ljubić nakon proširene sjednice ovog tijela na kojoj je upravo problematika izbornog zakonodavstva bila jedna od središnjih tema, javlja Hrvatski Medijski Servis.

“Želim reći kako je čvrst i konsenzualan stav predstavnika Glavnoga vijeća i općenito hrvatskih političkih predstavnika da bez izmjena Izbornog zakona sukladno odluci Ustavnog suda izbori u BiH ne bi imali smisla”, naglasio je on, kazavši kako i pored toga što bi se izbori mogli formalno raspisati, ne bi se mogli implementirati rezultati, odnosno ne bi se mogli izabrati predsjednik i potpredsjednici Federacije, Vlada Federacije te Parlamentarna skupština BiH. Samim tim one institucije koje bi se eventualno mogle implementirati, dodao je, ne bi imale smisla.

Govoreći o tvrdnjama nekih kako su promjene Izbornog zakona i Ustava rizik za BiH, Ljubić je naveo kako je stav HNS-a da je upravo najveći rizik za BiH pokušaj zadržavanja statusa quo. 

Između ostalog, referirao se i na vrlo relevantnu sjednicu političkog komiteta britanskog Doma lordova koji su jasno rekli da BiH bez promjena ide u pravcu propadajuće države. Stoga pokušaji Hrvata za promjene Izbornog zakona idu u smjeru da se BiH stabilizira, kazao je Ljubić.

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
15:50 06.11.2017.

izborni zakon nije ono zbog čega narod u Središnjoj Bosni nestaje niti su narodi krivi za nestanak Hrvata iz Središnje Bosne. Ma koliko ovo bilo teško reći: Hrvati u Središnjoj Bosni nestaju zbog hrvatske politike koja ih predstavlja i vladaa već više od dvadeset godina. Ako se uzme u obzir da samo u ovom sazivu Vlade Županije Središnja Bosna od osam ministarstava Hrvati obnašaju pet (HDZ BiH), jasno je čija je odgovornost. Također, važno je istaknuti da su Hrvati (HDZ BiH) u Središnjoj Bosni na vlasti kontinuirano od 1995. godine te da su imali sve poluge zaštite vitalnog nacionalnog interesa, kao i mogućnost razvoja naših područja kroz ministarstva i druge institucije na čijem su čelu bili, krajnje bi neozbiljno bilo okriviti druge narode za naš nerad. HDZ1990

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?