Analiza upisanih studenata u akademskoj 2016./2017.

Najviše studenata u Mostaru iz HNŽ, ZHŽ i iz Hrvatske

24.10.2016.
u 09:00

Akademska godina traje već skoro mjesec dana, a polaznici na fakultetima odavno su status brucoša nadišli i već planiraju prve ispite. U rektoratima zbrajaju rezultate upisa kako bi znali kakvi su im studenti stigli, otkud dolaze, koje su srednje škole završili, jesu li članice sveučilišta dobro planirale upise i slično. Na mostarskom Sveučilištu sve je poznato. Rezultati upisa su razmatrani i usvojeni na Senatu. Nakon detaljne analize pokazalo se da je tijekom nekoliko posljednjih godina realizacija upisa stabilizirana. Točnije, broj upisanih i dalje lagano raste, ali je postotak realizacije upisa u odnosu na upisni plan u blagom padu.

Loše planiranje

Konačni rezultati u čijem smo posjedu pokazali su kako je ove akademske godine indeks dobilo 2740 studenata, dok su članice Sveučilišta bile spremne primiti 4392 studenta, čime je broj upisanih tek 62 posto od planiranog. “Plan upisa, kada se govori o broju polaznika, očekivan je. I dalje neke članice Sveučilišta nisu dobro planirale upisne kvote, jer kako drukčije obrazložiti činjenicu da na nekim fakultetima broj upisanih otpada tek na polovinu od planiranog broja, pa i manje...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?