Razgovori

Nakon današnjeg sastanka sa SNSD-om, Čović najavio sastanke sa SBB-om i SDA

13.02.2020.
u 13:24

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović je, nakon sjednice Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, izjavio novinarima da je na sjednici ustanovljeno da treba puno tehničkih dopuna u dnevnom redu, te su tako zaključili današnju sjednicu koja će biti nastavljena kada to bude pripremljeno.

Upitan u vezi s mogućim izmjenama Zakona o Ustavnom sudu BiH, odgovorio je da su svi stavovi HDZ-a BiH odavno poznati i transparentni, tako i vezano za Ustavni sud BiH.

Na pitanje je li konačno vrijeme da iz Ustavnog suda odu stranci, Čović je odgovorio kako ne zna je li konačno vrijeme, te da je „vrijeme bilo davno, što se mene tiče“.

- Kako ćemo do toga doći, opet nam treba konsenzus o kojem smo govorili, dogovor. To je Ustav BiH, traženje zajedničkog rješenja - naveo je Čović.

Upitan što će biti teme sastanka s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, danas popodne u Istočnom Sarajevu, kazao je da danas ima sastanak sa SNSD-om, te da će idućeg tjedna imati sastanak s liderom Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinom Radončićem, a dogovara se i termin sastanka sa SDA.

- Mislim da je ova situacija takva da trebamo, kao partneri koji čine vlast na razini BiH, sjesti, razgovarati, pojasniti neke stavove, kako ne bi komunicirali putem medija. To će otprilike biti tema današnjeg razgovora. Istina, on je ranije dogovoren, prije deset dana - naveo je Čović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije