sarajevo

Nakon ubojstva u Buća Potoku: Tragovi krvi kod školskog dvorišta tek uklonjeni

08.09.2021.
u 16:19

Tragovi krvi gdje se jučer u sarajevskom naselju Buća Potok u poslijepodnevnim satima dogodilo ubojstvo, tek su uklonjeni, naočigled učenika koji idu u Osnovnu školu Avdo Smajlović, udaljenu tek dvadesetak metara, javlja reporter N1 Rasim Pavica.

Ubojstvo se dogodilo juče, a zaposlenici komunalnog preduzeća sa cisternom tek su u ovim trenucima oprali tragove krvi, i to naočigled djece koja se igraju na igralištu koje se nalazi u blizini škole.

Ubojstvo koje se juče dogodilo potreslo je mještane Buća Potoka, a roditelji čija djeca pohađaju nastavu u OŠ Avdo Smajlović, ističu za N1 da su prestrašeni i da strahuju za sigurnost svoje djece.

Ravnatelj ove škole nije želio pred kamere N1, ali je rekao da ništa nisu vidjeli do dolaska policije.

Očevici, koji takođe nisu željeli pred kamere, tvrde kako su nekoliko puta zvali hitnu pomoć te da smatraju da nisu na vrijeme reagovali, te kako kažu za N1, oni smatraju da je hitna pomoć blagovremeno reagirala, momak koji je preminuo, danas bi bio živ.

Jedan od očevidaca je kazao da se ovaj nemili događaj dogodio između 17 i 18 sati.

Podsjetimo, sinoć je u Sarajevu došlo do tuče u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Sve se odvijalo u blizini osnovne škole.

Počinitelj se dao u bjekstvo, ali je uhićen na području Živinica. Nakon njega uhapšene su još četiri osobe koje se dovode u vezu sa kaznenim djelom ubistvo, a koje se dogodilo u ulici Adema Buće u sarajevskom naselju Buća Potok.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?