Pomozite bebi

Namirnice koje uzrokuju plinove kod novorođenčadi

07.09.2020.
u 07:21

Iako je znatno manje biće vaša beba obrađuje hranu na isti način kao i vi. Dakle, ako znate da vam određena hrana kasnije stvara probleme, pripazite na istu reakciju vašeg djeteta.

Bebe mogu različito reagirati na hranu, postoji nekoliko namirnica koje mogu biti uzrok plinova kod vaše bebe. Naime, ove namirnice se sporo razgrađuju, a neke od njih su zeleno povrće, grah ali i neko voće.

Ovo su namirnice na koje morate paziti: grah, brokula, prokulice, kupus, karfiol, mekinje, zobena kaša, marelice, suhe šljive, breskve, kruške, šljive, agrumi.

Ove namirnice obično uzrokuju plinove, ali nije uvijek njihova krivnja. Ne zaboravite da bebe stalno jedu i da su im crijeva stalno u poslu. 

"Ako su za plinove krive ove namirnice oni će se javiti u roku od nekoliko sati", objasnila je pedijatrica Jennifer Shu.

Dodala je kako su hranjivi sastojci i hrana bogata vlaknima najbolja hrana koju možete izabrati kako bi bebina stolica bila meka i pravilna. Plinovi nisu sami po sebi problem, no ako uzorkuju nelagodu razgovarajte s djetetovim liječnikom.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije