gimnazijalci KŠC-a u Žepču

Napravili zubnu pastu od zelene gline

23.09.2020.
u 20:17

U čast hrvatskoga znanstvenika i nobelovca Lavoslava Ružičke u sklopu znanstvenog skupa “Ružičkini dani” u Vukovaru je održan i Susret mladih kemičara na kojemu je i ove godine KŠC “Don Boso“ Žepče imao svoje predstavnike, objavio je Radio Žepče.

Tehničko-obrtničku školu predstavljali su učenici III. razreda (smjer agroturistički tehničar) Nikolina Grlić, Nikolina Pravdić i Matea Jukić pod mentorstvom prof. Marka Tomasa s radom “Kemijska analiza tla na području općine Žepče”.

Istraživanjem su utvrđeni kemijski parametri tla na različitim lokacijama u općini, napravljena usporedba parametara te izveden zaključak o pogodnosti određenog tla za uzgoj poljoprivrednih kultura.

Opću gimnaziju također su predstavljali trećaši Sandra Jozinović, Zoran Jurić i Ivona Pranjić s temom rada “Ispitivanje kvalitete paste za zube od zelene gline”. Nakon što su ukazali na prednosti prirodnih sastojaka (zelene gline, kadulje, čajevca…), od kojih su napravili pastu za zube, objasnili su važnost zdravstvene ispravnosti proizvoda utvrđene mikrobiološkom analizom na Institutu za zdravlje i sigurnost hrane u Zenici te prikazali rezultate recenzije proizvoda krajnjih potrošača”, piše Radio Žepče. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?