recept

Napravite Čarobnjak: Lješnjak, čokolada, ukusna krema - spoj kojeg se traži još

14.04.2021.
u 17:20

Kolač koji bi svakako trebali probati je "Čarobnjak". Nećete se razočarati sigurno. 

Biskvit:

✦5 bjelanjaka

✦100 g šećera

✦150 g mljevenih lješnjaka

✦50 g oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

✦par žlica mlijeka

Priprema: Miksati bjelanjke u čvrst snijeg uz postu­pno dodavanje šećera. Dodati pomiješane mljeve­ne lješnjake, brašno i prašak za pecivo pa špatulom lagano sjediniti. Smjesu uliti u kalup 30 x 25 cm obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C oko 20 minuta. Pečen biskvit preliti s nekoliko žlica mlijeka, piše Gospodarski.hr. 

Krema:

✦5 žumanjaka

✦150 g šećera

✦700 ml mlijeka

✦2 pudinga od vanilije

✦2 žlice škrobnog br.(gustina)

✦200 g margarina

✦100 g čokolade za kuhanje

Priprema: Žumanjke miksati sa šećerom te dodati 200 ml mlijeka, pudinge i škrobno brašno. Smjesu ukuhati u ostatak mlijeka miješajući pjenjačom do guste kreme. Prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati omekšani margarin i podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati čokola­du otopljenu na pari ili mikrovalnoj pećnici.

Međusloj:

✦oko 200 g petit keksa

✦mlijeko za močenje keksa

Priprema: Na biskvit staviti tamnu kremu, poslagati petit kekse kratko močene u mlijeko i staviti svijelu kremu.

Dekoracija:

✦300 ml vrhnja za šlag

✦80 g čokolade za kuhanje

Priprema: Umutiti vrhnje za šlag do pola pa dodati otopljenu i kratko ohlađenu čokoladu i umutiti do kraja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?