Bogat zadržaj

Napretkov koncert u mostarskoj katedrali obogatio korizmu

29.03.2021.
u 11:48

Napretkov korizmeni koncert, koji je sastavni dio Napretkovog tjedna kulture 2021., održao se u petak 26. ožujka. 2021. godine u Katedrali Mariji Majke Crkve u Mostaru.

Zbog obveze poštivanja epidemioloških mjera koje su na snazi u svrhu borbe protiv pandemije korona virusa, organizatori, HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar, morali su ograničiti dozvoljen broj posjetitelja tako da su, nažalost, mnogi ostali uskraćeni za lijepi glazbeni događaj.

Monija Jarak Mikulić, mezzosopran, Katja Krolo-Šarac, orgulje i Marijo Bevanda, bariton priuštili su prisutnim posjetiteljima vrhunski glazbeni spektakl posvećen sakralnim skladbama i izvedbama djela Bacha, Vučića, Stradella, Kuntarića i mnogih drugih skladatelja. Mostarskom Katedralom odzvanjale su božanstvene orgulje i uzvišeni glasovi koji su otpjevali stihove Ave Marije; Pieta, Signore; Quae moerebat; O daj mi snage Bože moj; Ave verum corpus; Gott, sei mir gnädig.

Posjetitelji Napretkovog korizmenog koncerta soliste su nagradili dugotrajnim i gromoglasnim pljeskom koji je iskazao poštovanje i zahvalu za izvedbe koje su svojim glasovima iznijeli mezzosopranistica Monija Jarak Mikulić i bariton Marijo Bevanda, uz glazbenu pratnju Katje Krolo-Šarac.

Korizma je za sve kršćane posebno vrijeme, vrijeme kada se svatko od vjernika priprema da dostojno, spokojno i čistoga srca dočeka najveći kršćanski blagdan – Uskrs. Vrijeme je to posta i obraćenja, vrijeme kada tražimo sebe, tražimo bližnje, tražimo spas. Vjernici se kroz vrijeme korizme pripremaju na razne račine, a jedan od njih su i korizmeni koncerti. Zato je HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar u okviru Napretkovog tjedna kulture  u Katedrali Mariji Majke Crkve upriličio Napretkov korizmeni koncert- kazao je dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka i predsjednik organizacijskog odbora NTK-a te zahvalio izvođačima što su nam obogatili korizmu.

Uputio je riječi zahvale mjesnom biskupu Petru, don Luki, svim svećenicima te časnim sestrama za doprinos održanje ovog Napretkovog korizmenog koncerta kao i Vladi HNŽ-a, Gradu Mostaru i Središnjoj upravi HKD Napredak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?