SVE JE U DETALJIMA

Naručujete li piće ispravno u kafiću ili zadajete glavobolju konobarima?

19.10.2019.
u 19:45

Posebnu pažnju trebalo bi obratiti kod naručivanja koktela, a evo na što još treba obratiti pozornost

Naručivanje pića u kafićima i nije neki problem, ali ipak bi trebalo pripaziti na nekoliko stvari i izbjegavati određene pogreške koje bi mogle naljutiti konobare. Insider donosi popis stvari koje biste trebali izbjegavati u kafiću.

Traženje omiljenog pića konobara 

Iako se čini kao dobra ideja, ovo je vrlo riskantno jer postoji mogućnost da se gostima neće svidjeti sastojci koji se nalaze u tajanstvenom koktelu ili pak nekom drugom piću koje naručuju. "Nekada ono što ja volim piti ili piće koje najčešće radim nije uvijek dobar odabir za gosta", rekao je vlasnik kafića Nicky Beyries iz Kalifornije i dodao kako bi bilo puno bolje konobaru dati neke smjernice pića koje inače najradije pijete.

Naručivanje u gužvi 

"Ako vidite da je u kafiću gužva i da konobar ima pune ruke posla, najbolje bi bilo da olakšate posao konobaru i odlučite što će tko iz vašeg društva piti i prije nego on dođe za vaš stol. Ovo nije zahtjev, ali je pristojno", rekao je konobar Ben Potts iz Floride za Insider. 

"Iznenadite me" 

Možda su nekada gosti raspoloženi za iznenađenja, ali konobari tvrde kako rijetko kada u ovom slučaju gosti dobiju ono što su htjeli, a pogotovo kod naručivanja koktela. Konobari ne znaju što točno gosti vole i zato im je teško umjesto ljudi donijeti odluku o njihovom piću. Kada gosti žele da ih se iznenadi, svejedno bi konobaru trebali reći barem tri osnovne stvari: koji alkohol vole, koji okus (gorko ili slatko) i jačinu (jako ili slabije napravljeno piće) 

Jače piće 

Kada gosti traže od konobara da malo pojača alkoholno piće, vjerojatno neće dobiti što želite jer svako piće ima svoje omjere, pogotovo što se tiče koktela. 

Način naručivanja

Ako je u kafiću gužva i u pozadini je glasna glazba, narudžbu je potrebno reći što jasnije i glasnije, bez kratica i poštapalica. Ovako će konobari najbolje razumjeti što želite, a ne postoji opasnost da će gosti dobiti pogrešno piće. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije