Sud BiH

Nastavlja se suđenje Huseinu Bosniću

Husein Bilal Bosnić
Screenshot Youtube
19.08.2015.
u 09:34

Iskazima svjedoka Tužiteljstva BiH Ekrema Šabića i zaštićenog svjedoka B1 danas bi u Sudu BiH trebalo biti nastavljeno suđenje Huseinu Bosniću optuženom za javno poticanje na terorističke aktivnosti.

Na ročištu održanom 15. srpnja Bosnićev branitelj Adil Lozo uložio je materijalne dokaze koje je podijelio u četiri skupine, od kojih se prva, prvenstveno, odnosi na osobnost optuženog i u vezi je s njegovim školovanjem, obiteljskim stanjem i sudjelovanjem u ratu u BiH.

Druga skupina dokaza odnosi se na iskaze svjedoka tužiteljstva koji su govorili u Bosnićevu korist, dok su u trećoj skupini dokazi koji se odnose na trošenje sredstava koja su bila prebačena na Bosnićev račun za kupnju nekretnina za treće osobe.

Četvrta skupina dokaza u vezi je s Rezolucijom UN-a koja je donesena u kolovozu prošle godine, a po kojoj su određene grupacije kao što je Islamska država tek tada proglašene kao terorističke.

Tužiteljstvo Bosnića tereti da je 2013. i 2014. godine kao pripadnik selefijske zajednice, organizirane radi propagande i širenja islamskog radikalizma u BiH i regiji, svjesno, s pozicije vjerskog autoriteta, javno poticao druge da se priključe terorističkim organizacijama.

Optužen je za poticanje na terorističke aktivnosti u vezi s kaznenim djelima vrbovanje radi terorističkih aktivnosti i organiziranje terorističke skupine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?