sarajevo

Nastavljena sjednica Predstavničkog doma PFBiH, SBB suzdržan

sjednica
FENA
23.03.2016.
u 13:17

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH nastavio je dvodnevno zasjedanje razmatranjem Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obaveznom osiguranju od odgovornosti, koji je predložila Vlada FBiH.

Odredbama izmjena i dopuna Prijedloga Zakona predloženo je da Agencija za nadzor donosi zajedničke uvjete i premijski sistem za obavezna osiguranja od odgovornosti, čime se harmonizira regulativa na razini BiH, s obzirom na to da je odredba na istovjetan način regulirana Zakonom o obaveznim osiguranjima u prometu u RS-u.

U obrazloženju tog zakona stoji da je osnovni problem nepoštivanje administrativno utvrđene premije, tj. odredaba zajedničkog premijskog sistema autoodgovornosti kroz nelojalnu konkurenciju, te posredno i neposredno davanje nedozvoljenih popusta. To utječe na porast troškova provođenja osiguranja, dovodi do slabljenja financijskog položaja društava za osiguranje i do nemogućnosti naknade štete osiguraniku.

Jedna od novina je smanjenje s 90 na 60 dana roka u kojem je društvo za osiguranje obavezno isplatiti odštetni zahtjev, odnosno objasniti zašto nije u mogućnosti da to učini.

 Poslanici Kluba Saveza za bolju budućnost na današnjoj sjednici ponovili su jučerašnji stav, a to je da će biti suzdržani o svim točkama dnevnog reda.

Predsjednik Kluba poslanika SBB-a Nasir Beganović novinarima je kazao da taj klub ostaje pri odluci koju su donijeli u utorak, a to je da će biti suzdržani o svim točkama dnevnog reda ''zbog politički motiviranog procesa, pritisaka na brojne liječnike i napade na Radončića i SBB''.

- Mi smo kao Klub odlučili da ćemo biti suzdržani. To nužno ne znači da je stav organa stranke, i ovo ponašanje se odnosi samo na ovu sjednicu, šta će u budućnosti biti ne mogu reći jer je to na organima stranke - istakao je Beganović.

Predsjednik Kluba SDA u Predstavničkom domu Ismet Osmanović je kazao da su poslanici Kluba SBB-a povezali nastup u Parlamentu sa situacijom i položajem predsjednika stranke.

- Mi to ne povezujemo, ne želimo da povezujemo i nećemo ići u tom pravcu - naglasio je Osmanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije