Čitluk

Natjecanje učenika i studenata glazbe u Čitluku

27.04.2017.
u 10:00

Koncertom u dvorani sv. Josipa u Majčinu selu - Bijakovići, Čitluk, svečano je otvoreno 20. federalno natjecanje učenika i studenata glazbe – Čitluk 2017. Tom prigodom dobrodošlicu učenicima i studentima glazbe te brojnim posjetiteljima poželio je fra Dragan Ružić, ravnatelj Majčina sela. Zadovoljstvo zbog održavanja tog natjecanja u općini Čitluk izrazio je Dževad Šabanagić, profesor, violinist, koncert majstor Sarajevske filharmonije i predsjednik Udruženja glazbenih i baletnih pedagoga FBiH.

Jure Sušac, ravnatelj Osnovne glazbene škole Brotnjo, kazao je kako je kroz osam godina postojanja kroz tu školsku ustanovu prošlo više od 2000 učenika od kojih su mnogi ostvarili zapažene rezultate jer su brojni domaći i međunarodni ocjenjivački sudovi nastupe učenika te škole ocjenjivali najvišim ocjenama.

Budući da su na otvaranju natjecanja bili : gospođa Miljana Glamuzina, predstojnica ureda predsjednika HDZ BiH i v. d. glavnog tajnika HDZ BiH, Mario Rozić, općinski tajnik i pomoćnik načelnika Općine Čitluk te Igor Planinić, savjetnik hrvatskog člana Predsjedništva BiH, koji je natjecanje i otvorio, realno je očekivati da će se poticaj za otvaranje Srednje GŠ u Čitluku uskoro i ostvariti. Svečano otvaranje koncertom su zaključili učenici OGŠ Brotnjo koji su svojim sinoćnjim nastupom još jednom potvrdili zašto je OGŠ Brotnjo dobitnik brojnih nagrada poput one Zavoda za školstvo Mostar za najbolju glazbenu školu po uspjehu i promicanju kulture na državnim i međunarodnim natjecanjima. Treba reći da će se ovogodišnja natjecanja održavati u četiri dvorane Sveučilištu Hercegovina u Bijakovićima te u dvorani sv. Josipa u Majčinom selu - Bijakovići te da će na njemu nastupiti preko 500 natjecatelja iz više od 40 glazbenih škola i ustanova iz FBiH, Republike Srpske i Republike Hrvatske, koje se bave glazbenim odgojem i obrazovanjem.

Zanimljivo je da se to prestižno natjecanje, koje se danas završava, prvi put održava u Hercegovini te da će se na njemu učenici i studenti natjecati predstavljajući se na glasoviru, violini, violončelu, violi, solo pjevanju i udaraljkama i to u šest kategorija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije