korisni savjeti

Naučite se riješiti prehlade u 24 sata

caj
17.09.2020.
u 17:28

Kada osjetimo prve znakove prehlade uglavnom otkazujemo sve planove, zavlačimo se u krevet i prekrivamo toplim prekrivačem preko glave. No stručnjaci kažu da kod prvih znakova prehlade treba učiniti upravo suprotno, piše ljepotaizdravlje.hr.

Tuširanje vrućom vodom

Ako vam prvi osjećaj ujutro bude osjećaj začepljenosti i pritiska u glavi, nemojte otkazivati dan. Ustanite se i stanite pod vreo tuš kako biste odčepili sinuse i disali lakše. Nakon vrelog tuša i dalje odbacite krevet i spavanje kao opciju.

Hrana puna vitamina

Prije doručka popijte tri žlice sirupa od bazge (bez šećera). Bazga je prepuna antioksidanasa i vitamina kojima ćete podići imunitet. Za doručak preskočite tost i kavu te ih zamijenite jajima i čajem u koji ste dodali limun i med. Za ručak pojedite obrok salatu čija će osnova biti slanutak i sjemenke bundeve uz dodatak povrća po izboru. Nećete pogriješiti s baby špinatom i rajčicom. Za večeru neka vaš izbor bude pileća juha s povrćem. Ovakvim ćete obrocima unijeti dovoljnu količinu nutrijenata koji će dati snagu vašem tijelu.

Ne zaboravite piti vodu i kretati se

Pijte dovoljno tekućine kako biste izbacili toksine iz tijela. Hidratacija je ključna, osobito kada imate povećanu temperaturu koja uzrokuje dehidraciju. Isto tako, vodom ćete “isprati” nakupljenu sluz u grlu i nosu. Osim vode, bitno je i kretati se. No nemojte pretjerivati. Dvadesetominutna šetnja, istezanje ili lagane joga vježbe dovoljne su za podizanje energije.

Kada na spavanje?

Nakon što ste u 21 sat čajem od kadulje i morskom vodom očistili grlo i nos od nakupljene sluzi, lezite u krevet. Ne morate zaspati istoga trenutka, no odmaranje uz gledanje omiljene serije ili čitanje knjige bit će dobar uvod u san. Ne zaboravite da je za odmor potrebno 7 do 9 sati sna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije