MOŽE DUGO STAJATI

Ne bacajte koru od limuna nakon cijeđenja, zamrznite je i iskoristite na razne načine

shutterstock
29.06.2021.
u 08:59

Zamrzavanjem ćete uštedjeti i novac - jer nećete ići u trgovinu po limune svaki put kada vam treba samo malo naribane kore.

Nakon što iscijedite limun za limunadu, neki kolač ili miješani voćni sok, vjerojatno svu koru skupite i bacite u smeće. Šteta, jer ona može stajati i čekati da je iskoristite na razne načine. 

Korisnik Reddita koji se krije iza imena @ehp29, nedavno je napisao objavu kako mu se često dogodi da koru od limuna baci, a onda mu vrlo brzo zatreba za kuhanje. 

"Neda mi se ići u trgovinu po limun kada mi zatreba samo malo korice, pa sam otkrio super trik. Kada iscijedim limun za limunadu, sve kore spremim u zamrzivač i izvadim onda kada mi zatrebaju. Korica super podnosi zamrzavanje, ne mijenja teksturu ni okus, a ni ne zauzima puno mjesta u zamrzivaču. Vjerujem da se isto ponašaju limeta i naranča."

Još jedna prednost zamrzavanja je lakše ribanje jednom kada je korica tvrđa, prenosi Lifehacker.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?