KORISNO

Ne bi vam nikada palo na pamet da ovako možete očistiti mrlje. Genijalno!

13.07.2019.
u 09:15

Tragove make-upa s ovratnika košulje možete ukloniti pomoću pjene za brijanje i ručnika.

Na tržištu postoji mnogo proizvoda za koje se "stavlja ruka u vatru" da će skinuti tvrdokornu mrlju s odjeće ili neke tkanine. 

I dok neki zadovoljno trljaju ruke jer su se riješili mrlja od cikle, krvi, trave ili vina, drugima to ne polazi za rukom i dalje su u potrazi za "savršenim i čudotvornim" proizvodom. Dok traje potraga, Perrie Samotin na Yahoo shine daje savjete za rješenje problema. Neki su pomalo neobični, ali vrijedi ih isprobati.

1. Mrlje od crvenog vina uklonit ćete ako na mrlju nalijete bijelo vino i preko mrlje namažete deblji sloj paste sode bikarbone. Pustite nekoliko sati da odstoji, a zatim operite na uobičajeni način.

2. Masne mrlje s kožnih površina možete ukloniti dječjim puderom. Naspite puder preko mrlje i ostavite tako preko noći. Do jutra bi mrlja trebala nestati. Ako je ostalo još malo masnih tragova, ponovite postupak nekoliko puta sve dok mrlja potpuno ne nestane.

3. Tragove make-upa s ovratnika košulje možete ukloniti pomoću pjene za brijanje i ručnika.

4. Ako vam je na tkaninu kapnuo tekući vosak, uzmite papir za vosak, naslonite ga na mrlju i pređite glačalom preko tog dijela. Kada skinete papir s tkanine, vosak bi trebao ostati na njemu.

5. Prljavštinu s predmeta ili obuće od kože antilopa možete ukloniti starim kruhom. Odvojite koru i ostavite da se posuši. Nakon toga odstajalom korom istrljajte mrlju i ona će nestati.

6. Tragove ruža možete ukloniti pomoću laka za kosu.

7. Ružne mrlje od znoja uklonit ćete neobičnom kombinacijom kreme od tartara, mrvljenog aspirina i tople vode. Ostavite da krema djeluje 20 minuta, zatim isperite toplom vodom.

8. Vodene mrlje na kožnoj obući uklonit ćete pomoću octa. Nakapajte nekoliko kapi octa u posudu s hladnom vodom. Nježno iščetkajte mrlje s tom otopinom i pustite da se suši preko noći.

9. Mrlje od kave ili čaja uklonite tako da prvo spužvom namočenom u toplu vodu prebrišete mrlju, a zatim nanesete malo glicerina.

10. Mrlje od tinte s pamučnih površina možete ukloniti ako ih istrljate s alkoholom, a zatim isperete. Mrlje na poliesteru posprejajte lakom za kosu te prebrišite suhom i čistom krpom. Zatim operite u perilici rublja.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?