PREDIVNO!

Ne postoji objašnjenje: 'Svojim zagrljajem bratu blizancu u inkubatoru spasio je život'

20.11.2019.
u 20:45

Dylan i Deiniol iz Velike Britanije napunili su nedavno godinu dana. Rodili su se prerano, u 25 tjednu trudnoće

Dylan je težio malo više od 900 grama, a njegov brat Deiniol oko 850. Kada su se rodili, pluća su im bila nerazvijena pa su hitno bili prebačeni na odjel intenzivne neonatalne njege u bolnicu Royal Bolton, prenosi Daily Mail. 



 

U bolnici su proveli 14 tjedana kada se Dylanovo stanje počelo poboljšavati i roditelji su ga odveli kući, no njegov maleni brat Deiniol i dalje je disao s pomoću aparata. Nakon što je njegov brat otišao iz bolnice, Deiniolovo stanje još se pogoršalo. Liječnici su već roditeljima Hanni Zimunyji (28) i ocu Xaviju (40) rekli da se pripreme jer Deiniol neće preživjeti. No, kada su roditelji došli u bolnicu s Dylanom i stavili ga pored njegova onemoćalog brata, ovome se stanje dramatično počelo poboljšavati. Nakon samo pet minuta razina kisika mu se povećavala. 

 

 

Otišli su s Dylanom kući i dogovorili s liječnicima da će ovakvo druženje ponoviti za dva dana. Nakon što je ponovo proveo neko vrijeme uz brata u inkubatoru, Deiniolu se stanje toliko popravilo da je počeo samostalno disati. Majka Hannah smatra da je Dylan svojom blizinom i dodirom spasio život bratu blizancu. Vratili su se za dva dana, u dogovoru s liječnicima, a Deiniolu se stanje toliko popravilo da je počeo samostalno disati. 

 

Maleni je u bolnici proveo sedam mjeseci, još uvijek dobiva kisik, ali postupno mu smanjuju dozu jer mu pluća jačaju. 

Ne postoji znanstveno objašnjenje za tako naglo i neočekivano poboljšanje zdravstvenog stanja, ali poznato je da dodir pomaže, a primjerice zagrljaj ima učinak kao tableta protiv bolova. 



 

– Nismo to očekivali, kao ni liječnici ni medicinske sestre. Zaista je čudo. Svojim zagrljajem spasio mu je život. Bilo je to predivno promatrati, kao da nam svima žele reći da ih nikada nismo trebali razdvajati. Ta veza između blizanaca doista postoji – rekla je majka blizanaca koji su napunili godinu dana. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije