Mirko Šarović

Ne smatramo pametnim da spakiramo kofere i krenemo izvan institucija

Mirko Šarović
28.02.2017.
u 16:53

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH Mirko Šarović je nakon sjednice izjavio novinarima da su na dnevnom redu bila pitanja s prošlotjedne  sjednice koja je otkazana, umanjena za jedan broj pitanja koja su riješena na telefonskoj sjednici prije nekoliko dana.  

Po njegovim riječima, najveći broj pitanja se odnosio na europsku agendu, „na ono što zanima građane“.

- Ja i moje kolege iz Saveza za promjene smatramo da ćemo najbolje rezultate pa i neke odgovore dati ukoliko djelujemo u okviru institucija, da djelujemo pravnim sredstvima - kazao je Šarović.

Jednostavno, dodao je, smatramo da i razvoj događaja posljednjih dan-dva ukazuje „da smo bili u pravu i da su se neki rezultati pokazali upravo djelujući regularno kroz institucije sustava“.  

- Da nismo djelovali proteklih sedam dana neki događaji bi vjerojatno otišli drugim tijekom. Ne smatramo pametnim i mudrim da spakiramo kofere i krenemo negdje izvan institucija koje su naše ovdje, u kojima radimo, koje koristimo. To je najbolji mehanizam - smatra.

Dodaje da svatko tko misli da ima neki drugi mehanizam može ga koristiti, „možda i da nam da neki dređeni savjet“.

- Ovdje mi rješavamo određena pitanja i tu se interesi RS-a najbolje čuvaju, pošto je to vjerojatno u fokusu zanimanja posljednjih dana. Onaj tko misli da je ispravan neki drugi put i ako misli da je eventualno blokada taj put, treba nam reći koji je cilj blokade i kome tu blokadu da pokažemo -istaknuo je Šarović.

Po njegovim riječima, blokada ili izlazak iz institucija nije interes RS-a. Interes je, ističe on, „da se borimo za svoja prava i za svoje stavove ovdje, u zgradi institucija BiH“.

- Mislim da smo na pravom putu. Mi sudjelujemo u Vijeću ministara BiH boreći se za interese RS-a i, naravno, djelujući u najboljem interesu građana BiH, pa ako hoćete usko gledano, i građana RS - ustvrdio je.

Ocijenio je da su odnosi među parlamentarnim strankama u BiH vrlo složeni i pod snažnim su utjecajem posljednjih događaja.

Dodao je da će pitanje odnosa među strankama vjerojatno biti predmet rasprave narednih dana, tjedana, mjeseci i „to ćemo ostaviti njima“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije