Kućna radinost

Nekoliko jednostavnih sastojaka koji će vam pomoći da se riješite dlaka na licu

03.09.2020.
u 13:42

No, mnoge od ovih tehnika mogu biti skupe i bolne. Međutim, postoji nekoliko prirodnih maski koje će vam pomoći da se riješite ovih dosadnih dlaka.

Zobena kaša, med i sok od limuna

Sastojci:

1 kašika paste od zobenih pahuljica
2 kašike meda
2 kašike limunovog soka

Zobene pahuljice izvrsne su za mnoga stanja kože kao što su svrab i iritacija, a posebno su dobre za piling. Kad se pomiješaju s medom i limunovim sokom, pomažu i u uklanjanju dlaka. Sve ove sastojke pomiješajte u pastu, utrljajte u dlakavo područje i ostavite da djeluje 15 minuta. Očistite.

Šećer, voda i limunov sok

Sastojci:

1 šoljica šećera
1/4 šoljice limunovog soka
1/4 šoljice vode

Ova tehnika, nadaleko poznata kao depilacija šećerom. Ublažava rast dlaka. Skuhajte smjesu u šerpi, stavite je na šporet i pustite da polako vri. Promiješajte ga i pripazite da smjesa ne zagori ili da se ne zalijepi za šerpu. Konačni proizvod trebao bi biti zlatne boje. Prije upotrebe pustite da se ohladi.

Nanesite na dlakavo područje i počupajte dlake iz korijena. Postupak ponavljajte sveke četiri sedmice.

Jaje, šećer i kukuruzno brašno

Sastojci:

1 jaje
1 kašika šećera
pola kašike kukuruznog brašna

Pomiješajte ove sastojke u zdjeli, kako biste dobili učinkovitu peel-off masku za uklanjanje dlaka. Bjelanjci su ovdje vrlo važni jer će poboljšati tonus vaše kože i stvoriti tanki film na licu koji pomaže u procesu depilacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?