Pažnja i strpljivost

Nekoliko načina koji će vam pomoći da smirite svog uznemirenog kućnog ljubimca

13.07.2020.
u 16:59

Istraživanja govore kako stres može loše utjecati na zdravlje naših kućnih ljubimaca ako ne pazimo dovoljno na njih. To se posebno odnosi na pse. Zbog toga je iznimno važno biti pažljiv prema ljubimcima kada su u stresnim situacijama.

Ako vidite da je vaš ljubimac uznemiren zbog vatrometa, nemojte ga samo nijemo posmatrati, već pokušate da ga smirite.

Možete nabaviti vlastiti "omot za tjeskobu" vašeg psa i to koristeći šal ili pokrivač. Ovo će pomoći vašem psu kada očekujete da će ga preplašiti glasni zvukovi.
Možete i zagrliti svog psa jer zagrljaji smanjuju nivo stresa kod pasa.

Posjet veterinaru može biti veoma stresna za vašeg psa zbog toga trebate imati nešto čime ga možete "potkupiti", naprimjer poslije pregleda mu dajte njegovu omiljenu poslasticu kao nagradu. Ovo vam također može pomoći da vaš pas bude mirniji tijekom pregleda.

Glazba može pomoći mačkama da upravljaju stresom, posebno kada ih vodite veterinaru. Isto tako djeluje i na pse.

Preporuča se i da svojim kućnim ljubimcima pri smanjenoj jačini zvuka puštate snimke usisivača ili grmljavine kako bi vremenom svladali svoj strah.

Pokušajte kod kuće vježbati odlazak veterinaru. Upoznajte ih o nekim stvarima koje ćete tamo doživjeti, poput četkanja zuba ili rezanja noktiju.

Preporuča se da kućne ljubimce hranite manje prije posjeta veterinaru kako bi što bolje reagirali na nagradu poslije pregleda. Naravno, nemojte im oduzeti previše hrane i razmislite o dobrobiti vašeg ljubimca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije