Strah od vezivanja

Nekoliko znakova koji ukazuju da muškarca ne zanima brak s vama

03.09.2020.
u 16:15

Postoje razni razlozi zbog kojih muškarci ne žele brak s vama, ali bitno je da shvatite da ta činjenica ne određuje vašu vrijednost. Kad ste u vezi s muškarcem koji se ne želi oženiti, prije ili kasnije, znakovi upozorenja će se ostvariti, a neki od njih su:

Ne želi definirati vaš odnos

Iako je suzdržavanje od definisanja odnosa normalno u prvim sedmicama viđanja ukoliko ste u vezi s partnerom duže vrijeme to postaje problematično. To nije pozitivan znak za vašu vezu. Naime, muškarac koji je zaljubljen neće imati problema s tim da vas nazove svojom djevojkom ili vjerenicom.

Nejasan je dok razgovarate o budućnosti

Ukoliko ste u vezi s nekim sasvim je prirodno da razgovarate o budućnosti, posebno ako imate ozbiljne namjere. Ako ste u vezi s muškarcem koji neprestano mijenja temu o budućnosti to je jasan znak da ga brak ne zanima.

Niste upoznali njegove prijatelje

U normalnim vezama, muškarac će jedva čekati da vas upozna sa svojim prijateljima ili drugim ljudima koji su mu bitni. Međutim, ako vas vaš partner nakon nekog vremena veze ne želi upoznati sa sebi bliskim ljudima to je dovoljan znak upozorenja.

Zaprosio vas je, ali nije odredio datum vjenčanja

Kada muškarac istinski želi brak on će gotovo sam odrediti datum za vjenčanje. No ukoliko stalno odgađa definiranje datuma, a zaprosio vas je, to nije dobro. U principu to može značiti da vas je zaprosio, pa se u međuvremenu pokajao.

Već vam je rekao da ne želi brak

Postoje određeni slučajevi u kojima muškarci na početku veze kažu svojoj partnerici da ne žele brak. I to je pošteno. Problem nastaje kada žene pokušaju optimistično promijeniti svoj partnera. U većini slučajeva to se ne završava dobro i vodi samo do ogorčenja i frustracija.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije