"BRZI ODGOVOR 21"

Nelson: Ovo nije obična vojna vježba već najveća koju su SAD imale u BiH

15.05.2021.
u 18:01

Američke vojnike koji su danas stigli na Međunarodnu zračnu luku u Sarajevu kako bi sudjelovali u vježbi "Brzi odgovor 21", pozdravio je veleposlanik ove zemlje u Bosni i Hercegovini Eric Nelson.

Nelson je kazao kako ovo nije obična vježba već važan trening kako za američke tako i za bh. vojne snage.

"Vi idete koracima desetina tisuća američkih vojnika koji su poslije 1996. godine služili na uspostavi mira poslije potpisa Daytonskog sporazuma", kazao je on te podsjetio na razne etape u vojnoj suradnji dvije zemlje.

Nelson je kazao kako je "Brzi odgovor 21" najveća vježba koju su američke vojne snage ikad imale u našoj zemlji te da ona u ovakvom vremenu ima veliki značaj.

"SAD nastavljaju podržavati mir i stabilnost u BiH. Ovo je izuzetna prilika za vojnu vježbu, gdje će vojska SAD raditi zajedno s Oružanim snagama BiH na spremnosti", izjavio je on.

Planirano je da se vježba "Brzi odgovor 21" održi od 17. svibnja do 2. lipnja. Njom će rukovoditi zapovjedništvo američke vojske za Europu i Afriku (USUCOM) i dio je velikih vojnih manevara koji se ove godine odvijaju na cijelom Starom kontinentu, s ciljem uvježbavanja obrane Europe, odnosno, odvraćanja od moguće agresije i za očuvanje mira bilo gdje u svijetu.

U ovoj bilateralnoj vježbi će sudjelovati oko 500 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 700 američkih vojnika.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?