Odluka Vlade ZHŽ-a

Nema kašnjenja na posao, zatvaranja šaltera zbog pauze, ranijih odlazaka...

'administracija'
Foto: ''
23.06.2015.
u 17:23

U institucijama Zapadnohercegovačke županije više nema zatvaranja šaltera za rad sa strankama zbog kolektivnih odlazaka na dnevne pauze, kao ni kašnjenja na posao ili ranijih odlazaka s posla, doznaje portal Večernjeg lista BiH, Vecernji.ba.

Naime, u novoj odluci o radnom vremenu u županijskim tijelima uprave, županijskim upravnim organizacijama i drugim službama i tijelima Zapadnohercegovačke županije koja je donesena na jednoj od posljednjih sjednica Vlade Zapadnohercegovačke županije, stoji između ostaloga kako se dnevni odmor mora organizirati tako da tijela županijske uprave, gdje je to moguće, ne prekidaju rad u vrijeme određeno za uredovanje sa strankama.

Odmor od 30 minuta

Nadalje, u ovoj odluci stoji kako se dnevni odmor u tijeku radnog vremena ne može koristiti na početku radnog dana, ili pak na kraju radnog dana. Također, odlukom o radnom vremenu u županijskim tijelima uprave, županijskim upravnim organizacijama i drugim službama i tijelima Zapadnohercegovačke županije određeno je kako dnevni odmor traje 30 minuta i ubraja se u redovito radno vrijeme. Preporuka je da se isti koristi u vremenskom razdoblju od 10.30 do 11.00 sati.

Kada je u pitanju radno vrijeme, prema novoj odluci, sva tijela županijske uprave dužna su raditi 40 sati tjedno od ponedjeljka do petka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?