Dr. Diana Mamić

Testirane 23 osobe iz Tomislavgrada: 21 negativna, a dvije će ponoviti

26.04.2020.
u 19:16

Rezultati 23 uzorka, svi od osoba iz Tomislavgrada koje su bile u kontaktu sa zaraženim osobama u toj općini, stigli su večeras iz SKB-a Mostar. Rezultati su ohrabrujući jer je 21 negativan, a dva treba ponoviti, kazala nam je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo HBŽ dr. Diana Mamić.

Trenutačno je pet zaraženih osoba s područja tomislavgradske općine, i to tri iz Eminova Sela, a dvije osobe iz sela Omolje.

Prethodni dan, točnije u subotu, 25. travnja u večernjim satima objavljeni su rezultati testiranja za 15 osoba s područja Hercegbosanske županije i svi su bili negativni, 10 briseva iz Livna, tri iz Kupresa, te po jedan bris iz Šujice i Drvara.

Inače, do 26. travnja obavljeno je 248 testiranja u HBŽ, ukupno je potvrđen 41 pozitivan slučaj, 5 u Tomislavgradu i 36 u Livnu.

Od ukupno zaraženih iz županije 36 je aktivnih slučajeva, jedna osoba je preminula, četiri su izliječene, a u Livnu je protekao i osmi dan bez novozaraženih, potvrdila je dr. Mamić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?