Modni stilisti izdvojili

"Nemojte to nositi": Pet jesenskih trendova kojima je istekao rok trajanja

moda
VL FOTO
13.10.2021.
u 20:12

Obično ujesen naša garderoba postane tamnija, ali ove godine, smatraju stilisti, trebamo nositi boje. Jarke boje koje su obilježile ljeto ne bismo trebali u potpunosti napustiti

Trendovi dolaze i odlaze. Pored klasika koji se nose iz sezone u sezonu, postoje, naime, komadi koji, ako je vjerovati stručnjacima, imaju svoj rok trajanja. Modni stilisti tako su izdvojili pet jesenskih trendova koje bismo trebali ostaviti u prošlosti i zamijeniti ih nekim novim komadima.

Naravno, radi se samo o mišljenjima, odnosno o prijedlozima, a ne čvrstim pravilima i svatko treba u obzir uzeti svoj osobni stil i nositi ono u čemu se osjeća najbolje. Ako volite tamne boje, nosite tamne boje, ako vam je trenirka omiljena, nema razloga da je odbacite.

Zadovoljna.hr donosi pet jesenskih trendova koje prema mišljenju stilista ove godine ne bismo trebali nositi.

Umiroviti trebate: Dotrajale majice i trenirke

Pandemijska moda fokusirala se na sve što se tiče sporta, a stilisti kažu da sada svijet mode opet kreće prema složenijem i definiranijem izgledu. Ako se pita njih, trenirke bi trebao zamijeniti kašmir i ostalo fino pletivo. Komade u kojima smo živjeli proteklih godinu i pol trebali bismo umiroviti i vratiti se "normalnoj" odjeći, smatraju stilisti.

Umiroviti trebate: Tamne boje

Obično ujesen naša garderoba postane tamnija, ali ove godine, smatraju stilisti, trebamo nositi boje. Jarke boje koje su obilježile ljeto ne bismo trebali u potpunosti napustiti. Statement komadi i puno boja trebali bi obilježiti period pred nama.

Stilisti poručuju i da ne zaobilazite razigrane uzorke te da birate svijetlo pletivo.

Umiroviti trebate: Komplete

U godini iza nas puno su se nosili, primjerice, pleteni kompleti, koji su često zamjenjivali trenirke. No, kao i trenirke, i njih trebamo ostaviti iza sebe, kažu stilisti za portal WhoWhatWear. Umjesto njih birajte pletene prsluke, koji su savršen komad za slojevito, zabavno odijevanje.

Umiroviti trebate: Obične tajice

Stilisti preporučuju da ove jeseni tajicama ne dajete toliko prostora u svojoj garderobi kao što je to bio slučaj prošle sezone. Iako su udobne i lake za kombiniranje, postoje, kažu, i drugi komadi koji su jednako opušteni i odlično stoje. Stilisti, primjerice, preporučuju jednodijelne komade za odvažne i neustrašive.

Umiroviti trebate: Haljine s izrezima

Stilisti smatraju da je vrijeme za umirovljenje haljina s raznim izrezima. Između ostalog, temperature su sve niže, pa bi vam u njima, čak i s jaknom preko, moglo biti itekako hladno. Umjesto njih birajte maksi haljine. I one su inače veliki ljetni trend koji laska svim oblicima tijela, ali savjet stilista je da svojoj omiljenoj maksi haljini dodate džemper oversize kroja i čizme i dobit ćete savršenu i udobnu kombinaciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?