Lovrinović i Sarajlić u Srbiji

Neophodna suradnja i koordinirane aktivnosti policija zemalja regije

posjet srbiji
10.03.2016.
u 19:48

Ocjenjujući suradnju s policijskim agencijama u okviru Ministarstva sigurnosti BiH odličnom ocjenom, ministar Stefanović je izrazio očekivanje da se ta suradnja podigne na još višu razinu

Predsjedatelj izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Nikola Lovrinović i član izaslanstva Asim Sarajlić dvodnevnu posjetu Srbiji okončali su posjetom Prihvatnom centru za izbjeglice u mjestu Adaševci kod Šida.

U razgovoru s ministrom za rad, zapošljavanje, braniteljska i socijalna pitanja u Vladi Srbije Aleksandrom Vulinom, članovi bh. izaslanstva upoznali su se sa stanjem u ovom centru, u kojem trenutno borave 344 migranta, kao i s politikom i stavovima Vlade Srbije u vezi s migrantskom krizom.

Obavljeni su i razgovori s migrantima te je odato priznanje vlastima Srbije na dobroj organizaciji prihvata izbjeglica, kao i na humanom odnosu prema tim ljudima tijekom trajanja migrantske krize, priopćio je Odjel za odnose s javnošću PSBiH.

Posjet je realiziran s članovima Komiteta za civilnu dimenziju sigurnosti i Potkomiteta za demokratsko upravljanje PSNATO-a, a izbjeglička kriza bila je jedan od tema razgovora visokog izaslanstva PSNATO-a s ministrom unutarnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem.

Tijekom sastanka, kojem su prisustvovali i čelnici MUP-a Srbije odgovorni za stanje sigurnosti i kontrolu granica, ukazano je na važnost suradnje i koordinirane aktivnosti policija zemalja regije, posebno u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma, te krijumčarenja ljudi i naoružanja.

Ocjenjujući suradnju s policijskim agencijama u okviru Ministarstva sigurnosti BiH odličnom ocjenom, ministar Stefanović je izrazio očekivanje da se ta suradnja podigne na još višu razinu, posebno u pogledu razmjene informacija, te formiranja zajedničkih izaslanstava i operativnih policijskih timova koji bi radili na pojedinim predmetima.

Visoko izaslanstvo, u kojem su bili i članovi parlamentarnih izaslanstava Crne Gore i Gruzije u PSNATO, jučer je s domaćinima iz institucija zakonodavne i izvršne vlasti Srbije razgovaralo o političkoj i ekonomskoj situaciji u regiji zapadnog Balkana, kao i o dostignutom stupnju europskih i euroatlantskih integracija zemalja regije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije