Moore u Srebrenici

Nephodno je graditi ekonomski razvoj i zajedničku budućnost

Jonathan Moore
21.04.2017.
u 18:17

Šef Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini veleposlanik Jonathan Moore danas je boravio u radnom posjetu općini Srebrenica gdje se sastao s načelnikom Općine Mladenom Grujičićem. Na sastanku je razgovarano o svim otvorenim političkim i ekonomskim pitanjima, a naglasak je stavljen na ekonomski razvoj Srebrenice.

Načelnik Grujičić je kazao da mu je čast što je razgovarao s veleposlanikom Mooreom, istučići da ima odličnu suradnju s OESS-om.

- Imamo slične stavove da Srebrenica treba krenuti u svjetliju budućnost i Srebrenica mora biti mjesto koje će poslati novu pozitivnu priču. Imamo zajednički cilj da Srebrenica bude ono što je nekada bila, a to je jedan od najrazvijenih industrijskih gradova u Bosni i Hercegovini. Ići ćemo ka tom cilju, a prije svega je važno da se održi stabilnost međuljudskog poštivanja - izjavio je Grujičić.

Šef Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini danas je prvi put službeno posjetio novoizabranog načelnika Srebrenice.

- Drago nam je bilo govoriti iskreno o važnim pitanjima. Obveza jeste poštivati sve žrtve, ali ne možemo živjeti u prošlosti. Nephodno je graditi ekonomski razvoj i zajedničku budućnost za dobro svih građana ove općine. OESS poštiva i podržava sve lokalne vlasti i u konkretnim pitanjima vezanim za razvoj svake sredine - kazao je Moore.

Nada se da će godišnjica obilježavanja stradanja svih naroda Srebrenice proteći u najboljem redu i miru.

- Jasno je da će oraganizacija 11. srpnja biti u bošnjačkim rukama. U kontekstu nismo mnogo govorili o tome, čuo sam da će bivši načelnik Duraković, kojeg duboko cijenim, igrati vodeću ulogu što se tiče komemoracije za 11. srpnja. Govorili smo i o 12. srpnju, "Petrovdanu" kada Srbi obilježavanju godišnjice stradanja svog naroda, želimo poštivati sve žrtve - zaključio je veleposlanik. 

Podršku obilježavanjima daje i načelnik Grujičić, dodajući da organizacijski odbori već rade na pripremi obilježavanja godišnjice stradanja svih naroda Srebrenice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije