Parlament FBiH

Nepovjerenje i kalkulacije koče funkcioniranje vlasti u Federaciji BiH

16.06.2017.
u 07:00

Iako bi se prema ishodu glasovanja po gotovo svim točkama dnevnog reda ovotjedne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH moglo zaključiti kako vladajuća koalicija na entitetskoj razini dobro funkcionira, stvarnost je ipak nešto drugačija, piše Večernji list BiH.

Partneri ili ne

Usvajanje zaključaka s dviju prethodnih tematskih sjednica te prihvaćanje predloženih izmjena i dopuna Zakona o unutarnjoj trgovini i nacrta zakona o koncesijama, kao i izmjene Kaznenog zakona i Zakona o upravljanju otpadom, jesu važni, ali je očito da tu nije riječ o suštinskim reformskim zakonima koji su Federaciji i državi najpotrebniji.

Realno će pravi test funkcioniranja vladajuće koalicije u Federaciji biti važni reformski zakoni, poput onih o mirovinskom i invalidskom osiguranju, šumama, porezima i doprinosima. Neki od njih zaustavljeni su u parlamentarnoj proceduri, dok drugi nisu prošli ni Vladu.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?