odluka Upravnog odbora Studentskog centra "Nikola Tesla"

Neprihvatljiva odluka o poskupljenju hrane

menza
ilustracija
20.04.2016.
u 14:42

Ministar obrazovanja i kulture Republike Srpske Dane Malešević smatra neprihvatljivom odluku Upravnog odbora Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci o poskupljenju hrane za studente koji se hrane u menzi, a nisu stanari studentskog doma, i prebacivanje odgovornosti za to na Ministarstvo. 

Ministarstvo obrazovanja i kulture ocijenilo je nekorektnom odluku Upravnog odbora Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci da cijena istog obroka za stanare doma dnevno iznosi 6,50 KM, a za studente koji se samo hrane u menzi 9,70 maraka. 

Iz Ministarstva poručuju kako stalno rade na unapređenju studentskog standarda i ne mogu dozvoliti da rukovodstvo bilo koje ustanove studentskog standarda dovodi studente u neravnopravan položaj i umanjuje njihova prava. 

"Odluka o utvrđivanju cijene smještaja i ishrane u toj ustanovi je u isključivoj nadležnosti Upravnog odbora Studenskog centra `Nikola Tesla`, u skladu sa Zakonom o studentskom standardu i Pravilnikom o kriterijumima i mjerilima za utvrđivanje cijene usluga studentskog standarda, i donosi je uz prethodno pribavljeno mišljenje studentskog predstavničkog tijela ustanove", priopćeno je iz Ministarstva. 

Iz Ministarstva podsjećaju da oni, u skladu sa Odlukom o sufinanciranju ishrane i smještaja redovnih studenata u ustanovama studentskog standarda, sufinanciraju smještaj i ishranu studenata iznosom od pet KM dnevno po jednom studentu /za smještaj 1,50 KM i za ishranu 3,50 KM dnevno/, a Studentski centar "Nikola Tesla" u Banjaluci dobija i do 25 posto dodatnih sredstava zbog dodatnih troškova ishrane studenata koji nisu smješteni u Studentskom centru. 

Mjesečni grant koji Ministarstvo obrazovanja i kulture dodjeljuje Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci za ishranu i smještaj studenata iznosi 231.477 KM, od čega je 27.172 KM namijenjeno sufinanciranju ishrane studenata koji se hrane u studentskoj menzi, a nisu stanari doma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije