SAMO DVA SASTOJKA

Nespojiva kombinacija? Novi hit ovoga ljeta je gazirana kava, biste li je kušali?

Getty Images
11.07.2019.
u 15:45

Ako ste "na prvu" zakolutali očima", znajte da je upravo ovakva kava postala jako popularni napitak u svijetu, posebice za one koji ovoga ljeta traže nešto drugačije od običnog espressa.

Kava je mnogima omiljeni napitak, i oko toga nema spora. Za vrijeme ljetnih vrućina, posebice na godišnjim odmorima, mnogi će svoj omiljeni topli napitak zamijeniti osvježavajućom verzijom, njenom "sestrom", hladnom kavom.  

No, oni "žedniji", mogli bi pronaći svoj novi omiljeni okus kave u kombinaciji kave s mjehurićima. O čemu pričamo? O naizgled neobičnoj kombinaciji kave s tonikom. Ako ste "na prvu" zakolutali očima", znajte da je upravo ovakva kava postala jako popularni napitak u svijetu, posebice za one koji ovoga ljeta traže nešto drugačije od običnog espressa.

Priprema je jednostavna, ulijte svoj omiljen espresso u šalicu ili čašu i dodajte tonik s ledom. Rezultat je ukusan – s okusima citrusa, osvježavajuć i britak – napitak. 

Na ideju za ovakvo piće došli su u švedskom proizvođaču kave Koppi, koji prodaju svoju kavu Kaffe Tonic već nekoliko godina, ali danas se može naći u specijaliziranim coffee shop-ovima diljem svijeta. Ako pripremate ovo piće doma, pokušajte koristiti zrna kave koja imaju voćne note okusa.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?