sezona ipak uspješna

Neum još uvijek pun: Ni korona ni početak škole nisu ispraznili plaže

Avaz
10.09.2020.
u 18:09

Neumske plaže i dalje su pune. Iako su mnogi mislili da će početak nove školske godine odvojiti Neum od turista, kao i činjenica da se u našem jedinom gradu na moru posljednjih dana bilježe slučajevi zaraze koronavirusom, to se nije dogodilo. Brojni državljani BiH, ali i gosti iz Srbije i dalje uživaju u idili produženog ljeta. 

Da su svi hoteli još gotovo popunjeni, potvrdila je za Dnevni avaz Ankica Bogdanović iz Turističkog ureda Neum, kazavši kako je identična situacija i s privatnim smještajem u ulicama Primorska i Mimoza.

- Hoteli su popunjeni gotovo 90 posto, a smještaj se može pronaći u privatnim objektima iznad magistrale. Situacija je gotovo identična onoj u vrijeme same špice sezone i svi su, od ugostitelja do izdavatelja, i više nego zadovoljni. Na početku su sva predviđanja bila pesimistična, međutim, ova sezona je, definitivno, iznad svih očekivanja. Istina, poslužilo nas je i lijepo vrijeme i, kako sada stvari stoje, ova situacija će potrajati gotovo do kraja rujna - kazala je Bogdanović.

Zadovoljstvo ovogodišnjom sezonom ne krije ni neumski načelnik Živko Matuško. Sezona je, kazao je, bila izvrsna, posebno kad se uzme u obzir činjenica kako je Neum u travnju i svibnju bio potpuno zatvoren.

- U odnosu na sva druga mjesta, odnosno turistička odredišta u Hercegovini, Neum je najbolje prošao. Tome u prilog ide i činjenica da je produžena i podsezona i u odnosu na isto razdoblje prošle godine, u našem gradu boravi više turista. Sezonu su spasili domaći gosti, ali i turisti iz Srbije, većinom Beograda, Novog Sada i Pančeva. Istina, malo smo pojačali epidemiološke mjere - rekao je Matuško.

Davor Krešić, neumski turistički radnik i predsjednik Udruženja hotelijera BiH, rekao je kako, s obzirom na to da je izostala predsezona, mjesta za zadovoljstvo ima.

- Ako budemo imali 50 posto od prošle godine, moći ćemo biti zadovoljni. Hoteli su i sada 90 posto popunjeni i tome se, zaista, nismo nadali. Prognoze su vrlo dobre sve do kraja mjeseca i vrata gotovo svih hotela će biti otvorena do 1. listopada - rekao je Krešić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?