Analizirali trenutne aktivnosti

Neum: Jurković i Matuško razgovarali s direktorom JP Ceste Federacije BiH

06.11.2020.
u 12:33

Povjerenik za općinski odbor HDZ-a BiH Neum i kandidat za načelnika na predstojećim lokalnim izborima Dragan Jurković i načelnik općine Neum dr. Živko Matuško, sastali su se s direktorom JP Ceste Federacije BiH, Ljubom Pravdićem. Sastanku su nazočili i predsjednik Općinskog vijeća Neum, Vinko Sentić, nositelj liste HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Nikša Čamo te članovi povjerenstva za općinski odbor HDZ-a BiH Neum.

Uz analizu trenutnih aktivnosti koje se vode na izgradnji magistralne ceste Neum - Stolac, ocijenjeno je, kako radovi napreduju predviđenom dinamikom bez većih poteškoća.

Razgovarano je i o mogućnostima unaprijeđenja pojekta te izgradnji priključka za Gradac, koji se najviše spominjao u svim dosadašnjim razgovorima i sastancima. Kao najveća mjesna zajednica u zaleđu Neuma, istaknuto je, kako se na ovom
pravcu mora uraditi priključak za Gradac. Također izgradnja dva priključka Babin do i Oskrušnica kao i sanacija lokalnih cesta koje su oštećene prilikom izgradnje spomenute dionice.

Direktor Pravdić je istaknuo kako je neke nedostatke moguće otkloniti ako se uoče na vrijeme i na njih se upozori, konkretno će i Gradac dobiti odgovarajući priključak. Naglašeno je kako se prilikom gradnje ostatka ceste kroz teren općine Neum mora
voditi računa o svakom detalju, kako bi se doprinijelo rješavanju mogućih nesporazuma. Na već izgrađenoj dionici će se uraditi i ispraviti učinjeni propusti i nedostatci, zaključeno je.

Također, govoreno je i o dijelu i rekonstrukcije ceste kroz sami dio Neuma, izgradnji nogostupa kao i rješavanju oborinske vode, što će se sve uraditi u narednom razdoblju. Uz dogovorene zaključke za unaprijeđenje i realizaciju ukupnog projekta izgradnje
magistralne ceste Neum - Stolac, dogovoreni su i rokovi koji se moraju ispoštovati te je dogovorena daljnja uzajamna pomoć i suradnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?