Dobre najave i veliko zanimanje

Neum se već priprema za rekordnu sezonu

19.02.2017.
u 10:00

Konkretne najave, jako dobar buking, odlične prezentacije i suradnja na međunarodnim sajmovima turizma u Poljskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Sloveniji, Turskoj..., samo su neke od bitnih stavki s kojima se krenulo u pripremu nove turističke sezone, ali i ove kalendarske godine uopće u Neumu, jedinom bh. mjestu na moru, piše Večernji list BiH.

Brojni projekti

Ništa se ne prepušta slučaju, pa su lokalna vlast i turistički djelatnici u Neumu već odradili dosta posla, tako da su mnogi optimistični te najavljuju novu rekordnu sezonu u Neumu. “Na sajmovima u Poljskoj, Turskoj, Njemačkoj, Francuskoj i Sloveniji, koje su naša najveća tržišta, svjedočimo velikom zanimanju za Neum kao destinaciju koja gostu može pružiti idealan odmor. Tu se posebno misli na kombinaciju odmarališnog i aktivnog, kulturnog ili avanturističkog turizma, a što je danas trend u svijetu. Uz sve to, pruža se i prigoda za još bolju realizaciju turističkih projekata i obilazak obližnjih turističkih destinacija, kao što su Mostar, Međugorje, Dubrovnik, Korčula...”, govori nam Davor Krešić uime Udruge turističkih djelatnika općine Neum. Za sezonu u 2017. u Neumu dodatno se ulaže u obnavljanje postojećih smještajnih kapaciteta i podizanje razine usluge u hotelima na četiri zvjezdice. Kvaliteta privatnog smještaja je, po ocjenama iz prethodne godine, pri samom vrhu popisa destinacija na Jadranu. Lokalna je vlast već odradila brojne projekte uređenja obalnog pojasa te plaža i izgradnje šetnica, kao i uvođenja LED rasvjete u dijelu Neuma. Taj će se projekt nastaviti na području cijele općine Neum, a što, s drugim poslovima, samo privlači još veći broj domaćih i stranih gostiju u ovo mjesto. Ranijih godina dosta se radilo na tome da sezona u Neumu ne traje samo u one ljetne mjesece, već da se turistička ponuda proširi na cijelu godinu.

Ruralni turizam

Želja svih bila je da se domaći i strani gosti malo “odmaknu” od obale i plaža u Neumu i da se u organiziranim posjetima obilazi neumsko zaleđe u kojem se već bilježe odlični rezultati u tzv. seoskom turizmu. “Svjedoci smo kako je u svijetu sve traženiji ruralni turizam pa je imanje Matuško u neumskom zaleđu razvilo taj oblik turizma, a time je i cijeli Neum dobio dodanu vrijednost. Želimo da turisti tijekom cijele godine dolaze u Neum i imaju što pogledati te da se odmaraju bez obzira na to je li to na obali ili u naseljima u neumskom zaleđu”, kaže Davor Krešić iz Udruge turističkih djelatnika općine Neum. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?