bh. biser na moru

Neum traži da završi prometna izoliranost i da loši zakoni više ne osiromašuju jadranski biser

neum
VL
Autor
Željko Andrijanić
16.08.2017.
u 12:30

Neum ove godine bilježi rekordne rezultate, čemu su uz standardno dobru turističko-ugostiteljsku ponudu značajno doprinijele i klimatske prilike - dugo razdoblje vrlo visokih temperatura.

Nezabilježene gužve

Uz hotele odličnu popunjenost kapaciteta, u najvećoj mjeri domaćim gostima, ostvaruju i brojni privatni vlasnici apartmana i soba, koji se slažu da u Neumu ovih dana, tj. u špici turističke sezone, vladaju do sada nezabilježene gužve. Unatoč odličnim rezultatima u Neumu negoduju što država BiH već godinama ne želi urediti ovu gospodarsku djelatnost na način na koji to rade države kojima je turizam značajna gospodarska grana, kao npr. RH koja je omogućila da destinacije u kojima se ostvaruje turistički promet izravno od turizma i zarađuju, kroz boravišnu pristojbu i mnoge druge vrste subvencija, a u Neumu, kako tvrde vrijedi ona stara izreka „puno prometa, ali malo koristi“ za lokalnu zajednicu...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?