CAMP projekt

Neum u programu upravljanja obalnim područjem

neum
28.05.2020.
u 18:43

Vijeće ministara, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa,  usvojilo je Studiju izvodljivosti za obavljanje Programa upravljanja obalnim područjem u Bosni i Hercegovini - CAMP projekt.

Prijedlog je za CAMP područje je teritorija općine Neum, koja ima izravan pristup Jadranskom moru i kao takva predstavlja jednu od najvažnijih turističkih destinacija u BiH, te s uključenim velikim bogatstvom prirodnih vrijednosti omogućava raznovrsno korištenje cijelog područja općine u gospodarske, a posebno turističke svrhe.

Studijom izvodljivosti za obavljanje CAMP projekta u BiH daje se pregled postojećih zakona, politika, planova i strategija; analiza institucionalnih aranžmana za upravljanje obalnim područjem; popis tekućih inicijativa i projekata koji imaju za cilj doprinijeti održivom razvoju bosanskohercegovačke obale. Također, identificirju se potrebe i nedostaci za integriranim upravljanjem obalnim područjem u Bosni i Hercegovini i daje prijedlog CAMP područja i aktivnosti, s ciljem dugoročne održivosti projekta.

Izradu Studije izvodljivosti za obavljanje CAMP projekta u Bosni i Hercegovini podržao je PAP/RAC iz Splita, Republika Hrvatska, a obavljena je u suradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?