Vrhunac turističke sezone u Neumu

Neum za vikend festivalsko i folklorno središte cijele regije

19.08.2017.
u 08:45

 - Odavno smo u samom vrhu, a, evo, i ovaj mjesec, kolovoz, pokazuje kako Neum u turističkom smislu živi punim plućima. I ove godine potvrđujemo svoju spremnost i bogatstvo ne samo turističke ponude već i velikih kulturno-zabavnih događanja po kojima smo već nadaleko prepoznatljivi.

Dugotrajnost i kvaliteta

Iza nas su Festival animiranoga filma i Međunarodna smotra klapa, a, evo, ovoga vikenda sve nekako dolazi do samog vrhunca s 10. večeri hrvatskog folklora i 22. izdanjem Hrvatskog glazbenog festivala Etnofest Neum - poručuje neumski načelnik Živko Matuško ne skrivajući pri tome ogromno zadovoljstvo činjenicom da je Neum ovih dana festivalsko središte u BiH. Sve je u znaku 22. izdanja HGF Etnofest Neum kojim se svake godine udara pečat na izvrsnu turističku sezonu u ovom jedinom bh. gradu na moru.

Toliki broj godina Etnofest je važan dio turističke sezone u Neumu jer privlači veliki broj gledatelja na plažu hotela Zenit, a posebna slika i promocija odlazi u svijet preko TV kamera BHRT-a i HRT-a koji će prenositi festivalska događanja.

Kao uvod u taj festivalski spektakl u Neumu priređuje se Večer hrvatskog folklora koja okupi mnoštvo HKUD-ova iz Hercegovine, ali i cijele Hrvatske.

I ta će manifestacija večeras dobiti svoje deseto izdanje te se očekuje blještavilo narodnih nošnji Hrvata iz svih dijelova BiH i Hrvatske, pri čemu se na poseban način prikazuju narodni običaji i bogatstvo krajeva iz kojih dolaze izvođači.

Brojni gosti, uzvanici...

Uz Općinu Neum i Ured načelnika Živka Matuška, domaćin i organizator te manifestacije je HKUD “Linđo” Neum zahvaljujući kojem je tradicionalni ples i igra “linđo” već dospio na UNESCO-ovu listu zaštićene kulturne baštine. Uz folkor, ovoga će vikenda Neum ugostiti i brojne poznate pjevače te glazbenike iz cijele regije, a koji će se sutra navečer predstaviti na pozornici ovogodišnjeg izdanja Etnofesta Neum.

Tako će publika uživo ispred pozornice na plaži hotela Zenit, ali i pred TV ekranima uživati u izvedbama poznatih pjevača i skupina među kojima su Mate Bulić, Alka Vujica, Livio Morosin, Dražen Žanko, Zdravko Škender, Ivana Banfić, Mladen Burnać, Ine Tadić i Hercegovački bećari… Svi će oni nedvojbeno uživati u Neumu kao i svih ranijih godina, a time će na značenju dobiti i turistička sezona u ovom gradiću na moru gdje odmara više tisuća domaćih i stranih gostiju.

Uz kupanje i odmor, svi turisti i gosti u Neumu na svoje će doći posebno ovoga vikend kada će ovaj dio Hercegovine biti raspjevan i rasplesan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?