Reprezentacija

Ni snijeg nije omeo treninge pred nastup protiv Grčke

10.11.2016.
u 08:00

Planirani poluradni dan u Trening centru Nogometnog saveza BiH osvanuo je okićen snježnim pokrivačem, ali to nije omelo najbolju nogometnu reprezentaciju BiH koja je planirani trening odradila u zagrijanom prostoru pod okriljem balon terena s umjetnom travom.

Kolašinac ne dolazi?

U istom prostoru s novinarima družili su se pomoćni trener Dragan Perić i Ervin Zukanović, nakon čega je snimateljima i fotoreporterima bilo omogućeno snimiti dio treninga. Dragan Perić nije imao konkretan odgovor glede trenutačnog statusa Seada Kolašinca, koji još uvijek nije došao na pripreme nacionalnog tima.

- Obveza nogometaša bila bi da dođu i da ih naš liječnički tim pregleda, ali vjerujemo i liječničkim timovima iz klubova gdje naši nogometaši igraju. Nadamo se kako će Kolašinac doći ako se nešto nije iskompliciralo, kazao je Dragan Perić jučer okupljenim predstavnicima medija iz cijele BiH.

Za njega dolazak prvog snijega u Zenicu nije bilo iznenađenje jer “sve smo predvidjeli, ne može nas ništa iznenaditi”.

- Radimo i odradit ćemo sve što smo zamislili na ovim mini pripremama. Nogometaši treniraju odlično i dobro je raditi s ovakvim momcima koji imaju pozitivan odnos prema treningu. Ima manjih pritisaka vezano uz utakmicu, koja je važna za obje reprezentacije, ali naši reprezentativci navikli su se nositi i s većim pritiscima od Grčke, kazao je Dragan Perić.

Da je ozračje u momčadi povoljno, naglasio je i Ervin Zukanović, koji nije krio zadovoljstvo pripremama koje se provode u Zenici.

- Treći dan smo ovdje i ozračje u momčadi je vrlo dobro. Evo, zbog snijega ne možemo vani odraditi trening na terenu, ali ćemo već sutra imati bolje vremenske uvjete kako bismo odradili vanjske pripreme i završni trening pred put u Atenu.

Utakmica s Grčkom će sigurno biti teška, jer obje reprezentacije traže bodove i bit će neizvjesno za to drugo mjesto u skupini. Raspoloženje nogometaša utječe na reprezentaciju i nadam se kako ćemo tako nastaviti, rekao nam je Ervin Zukanović.

Za njega je važno da i kolege nastupe i djeluju kao momčad. Ako sve bude prema planu, očekujem pobjedu, iako ni neodlučen ishod neće biti neuspjeh za nogometaše BiH.

- Grčka je dobra reprezentacija, s odličnim nogometašima, igraju na rezultat i to će biti jedna izuzetno teška utakmica, borbena i neizvjesna. Mi smo optimistični i idemo u Atenu igrati svoj nogomet, kreirati prilike i ciljati na pobjedu.

Bit će to teška utakmica i treba pametno odigrati, čekati i iskoristiti naše prilike za pogotke, kaže Zukanović, koji bi trebao dobiti svoje mjesto u momčadi na poziciji lijevog stopera.

Izabranici Mehmeda Baždarevića jučer su imali “slobodno popodne”, a već danas, 10. studenoga, imaju dva treninga, od kojih će onaj popodnevni biti zatvoren za javnost. Na glavnom terenu Trening centra jučer je osvanulo oko pet centimetara snijega i ekipe gradskog komunalnog poduzeća su radile kako bi skinule snijeg s travnjaka, tako da će danas popodne imati slobodan teren za glavni trening.

Prema planu stručnog stožera, momčad će sutra, 11. studenoga, tijekom prijepodneva iz sarajevske zračne luke čarter-letom otputovati za Atenu, gdje će u subotu u večernjim satima imati trening na stadionu.

S momčadi BiH na put će i mnogobrojni ljubitelji nogometa krenuti za Grčku, a prema prvim procjenama, na stadionu Karaiskakis u Pireju bit će blizu dvije tisuće navijača bh. vrste. Samim tim, bh. nogometaši će u Grčkoj imati značaju podršku.

Najviše preko agencija

Najveći broj navijača putuje organizirano preko agencija, među kojima uslugama prednjači agencija Centrotours, s kojom inače putuje i nogometna reprezentacija BiH.

Utakmicu Grčka – Bosna i Hercegovina, koja se igra u nedjelju od 20,45 sati, sudit će švedska sudačka četvorka, glavni sudac Jonas Eriksson, a pomoćnici su mu Mathias Klasenius i Daniel Warnmark, dok je četvrti sudac Andreas Ekberg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?