Društvo hrvatskih novinara u BiH

Nikada ne odustati od etičkih i profesionalnih standarda na kojima se temelje novinarstvo i medijske slobode

03.05.2022.
u 14:05

U povodu Svjetskog dana slobode medija oglasilo se i Društvo hrvatskih novinara u Bosni i Hercegovini. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Svjetski dan slobode medija prigoda je da se skrene pozornost na značaj novinarske profesije u Bosni i Hercegovini i svijetu. U vrijeme kada je javni prostor preplavljen lažnim vijestima, manipulacijama i zloporabama, Društvo hrvatskih novinara u BiH poziva medije i novinare u BiH da odgovorno obavljaju svoju društvenu i profesionalnu misiju. 

Na žalost, novinari i mediji u BiH u vrlo teškoj su financijskoj situaciji, što umnogome utječe i na njihovu mogućnost da obavljaju svoju ulogu u društvu. Zato Društvo hrvatskih novinara poziva sve koji su u obvezi i mogućnosti da osiguraju uvjete za normalan rad medija i zaštite prava novinara. Također, upućujemo apel svim svojim članovima i kolegama da nikada ne odustanu od etičkih i profesionalnih standarda na kojima se u demokratskom svijetu temelje novinarstvo i medijske slobode.

Svim novinarima i novinskim djelatnicima želimo sretan Svjetski dan slobode medija uz želju da svakodnevnim radom doprinose dobrobiti cjelokupne zajednice i društva u BiH", stoji u priopćenju Društva hrvatskih novinara u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?