Predsjednik Srbije

Nikolić: Dužnosnici RS-a nisu ništa pitali službeni Beograd

rs srbija
03.09.2016.
u 11:07

Nikolić kaže da dužnosnici Republike Srpske nisu ništa pitali službeni Beograd kada su donosili odluku o referendumu o Danu Republike, ali da on ostaje potpuno privržen RS-u

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da su pritisci na službeni Beograd izuzetno veliki i potvrdio da ostaje potpuno privržen Republici Srpskoj.

"Vrijeme je izuzetno turbulentno u čitavom svijetu, a osobito u našoj regiji. Srbija se trudi vješto balansirati i osigurati mir i stabilnost, poboljšati ukupan imidž, stvori uvjete za otvaranje novih radnih mjesta i ekonomski boljitak", rekao je Nikolić za "Večernje novosti".

Nikolić kaže da dužnosnici Republike Srpske nisu ništa pitali službeni Beograd kada su donosili odluku o referendumu o Danu Republike, ali da on ostaje potpuno privržen Republici Srpskoj.

On je istaknuo da pojedini političari u regiji pokušavaju plasirati nacionalizam u različitim formama radi stjecanja političkih bodova, te dodao da je narod s ovih prostora još ranjiv na takve političke mamce.

"Činjenica je da veliki broj građana odlazi iz svojih matičnih zemalja, a prirodni priraštaj nas vodi ka tome da svih naroda ima drastično manje i da će ih biti sve manje. Zato je perspektiva svih nas mir i suradnja", rekao je Nikolić.

On je napomenuo da samo ekonomski rast i neometana razmjena dobara i usluga, razumijevanje i povjerenje vode ka pozitivnom ishodu za sve.

"Podjele, svađe, prijetnje, uvrede nisu nešto što je imanentno srpskom narodu. To, naravno, ne znači da se bilo tko boji. Naprotiv. Ali, kao narod istančane, pojedinačne inteligencije i hrabrosti, nikad u povijesti nismo srljali, pa nećemo ni sada", rekao je Nikolić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?