REAKCIJA

Nikšić: Neću dozvoliti bahatost Budimira

Nermin Nikšić
03.01.2014.
u 15:46

- Budimir duže vremena ucjenjuje pojedine ministre u Vladi FBiH - rekao je Nikšić

Povodom današnje Odluke predsjednika Federacije BiH Živka Budimira o razrješenju federalnog ministra financija Ante Krajine, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izdao je priopćenje za javnost.

- Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir nastavlja s pokušajima da dodatno blokira i zakomplicira političke procese u Federaciji BiH, što čini već gotovo dvije godine. 

Budimir duže vremena ucjenjuje pojedine ministre u Vladi FBiH, što sam već javno iznosio, prijeteći da će ih smijeniti ukoliko ne pristanu na njegove zahtjeve i diktat, a sve na osnovu zahtjeva za smjenu osam ministara koji sam podnio još u prosincu 2012. godine, a koji je tad odbio, zaustavljajući na taj način rekonstrukciju Vlade FBiH. 

Očito je kako ministar Krajina nije popustio pred njegovim ucjenama zbog čega je upravo od njega odlučio početi s realiziranjem svojih prijetnji. 

Pri tome Budimir svjesno zaboravlja da je Vladi FBiH, u međuvremenu, izglasano nepovjerenje u Parlamentu FBiH, što je zaustavljeno zloupotrebom vitalnog nacionalnog interesa, u čemu je i Budimir dao svoj nesebičan doprinos blokirajući izbor sudaca Ustavnog suda FBiH. 

Današnjim potezom predsjednika FBiH politička kriza u FBiH će biti dodatno usložnjena i to, naravno, ne na štetu Živka Budimira, već svih građana FBiH koji njega i njegove pokrovitelje ni najmanje ne interesuju. 

Ovo je nastavak neodgovorne politike, politike stvaranja kaosa i politike ‘što gore to bolje’ i ja ću se tome suprotstaviti na svaki mogući način. 

Neću dozvoliti da zbog ove bahatosti Budimira dođu u pitanje isplate mirovina, invalidnina, poticaja, plaća i svih drugih davanja iz budžeta FBiH, što je u stvari njegov krajnji cilj, a što se može dogoditi ukoliko FBiH ne bude imala ministra financija koji je, prema Zakonu o izvršenju proračuna, jedan od potpisnika svih transfera iz Proračuna FBiH. 

Očito se čekalo da, ukoliko kaos ne bude proizveden blokiranjem donošenja državnog proračuna i aranžmana sa MMF-om, otpočne provedba plana B i blokiranja financijskih tijekova u Federaciji BiH - navodi se u priopćenju. 

Ključne riječi

Komentara 1

MA
mate45
14:12 04.01.2014.

Tko se ovdje bahato ponaša ? Budimir ili ti i tvoj omiljeni ministar hrvatomrzac Elez, koji je nezakonito vrši revitiju i obustavio isplatu boračkih mirovina i invalidina u Hrvatskim općinama. Ovo je Budimir napravio ono za što ga je zakonn ovlastio, a reakcija je na vašu ranije nezakonitu odluku Volio bi da mi odgovoriš po kojem je zakonu đ..re Helez obustavio navedenu isplatu u Orašju i ZHŽ.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?